North Video – Šílená Amerika

Další novinkou od North Video bude v pondělí 24. května 2010 sci-fi komedie Šílená Amerika za 69,- Kč. Obrovské PRÁSK v přímém přenosu. Je to hlásání pravdy a konání spravedlnosti z paluby bombardéru B-29 na americký, šíleně ujetý způsob.

Nastupte na palubu bombardéru B-29 s Kapitánem a jeho bláznivou posádkou z bývalých vietnamských veteránů v čele s elektronickým géniem „Dokem" Teslou.

Na palubě si zařídili nelegální televizní stanici S&M TV a záměrně ruší oficiální vysílání, a to tak, že odvysílají ve stejný čas vlastní necenzurovanou verzi dané události. Televizní komando je připraveno dokonce s letadlem i spadnout, ale až po dovršení své poslední mise: diskreditaci skvělé političky Wilfy Westinghouse a její politické kampaně. Zdá se, že přece jen není tak dobrá a možná ani není politička… Komadno určitě práskne její tajemství!

 

Zatímco Vesmírní truckeři s Dennisem Hopperem se ještě pořád válí u nás v Albertu, máme tu s tímto hercem další u nás neznámý a v zahraničí průměrně hodnocený snímek, jehož alternativní název Riders On The Storm pochází z názvu písně americké skupiny The Doors:

 

Kritika konvenční morálky, trestné činnosti pod maskou spravedlnosti, zkorumpované společnosti, zamyšlení nad násilím, náboženstvím a politikou, vše podbarveno postVietnamským traumatem a výbornou hudbou 60 a 70 let. Ocení ti, kteří jsou schopni zařadit do souvislosti s dobou Reaganovy válečně průmyslové podpory křesťanského hnutí, zobrazované hnutí se velmi podobá svědkům Jehovovým. Na zadek dostávají TV kazatelé, country hudba, transvestité, aerobik a především politici. Bohužel se zdá, že veškeré obsažené parodické prvky jsou dnes stejně platné tak, jako v době svého vzniku…

Zadní strana obalu 

Skepticky zaměření diváci ovšem vidí takové věci, jako: že letadlo zřejmě létá na sny a přání (žádné doplňování paliva za 15 let), že se nikdo nestará o potraviny (jen maník s jet-packem občas přinese čokoládové tyčinky), že militantní politička, proti které bojují, nemá žádné charisma a na kandidátku by si ji nikdo nepostavil (to ovšem zahraniční komentující nezná naše kandidátky).

Obrazovka z DVD 

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

Žánr: Komedie / Sci-fi

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1986

Délka: 101 minut

Původní název: The American Way / Riders of the Storm

Světová premiéra: 11. května 1986 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Maurice Phillips

Scénář: Scott Roberts

Produkce: Keith Cavele, Paul Cowan, Laurie Keller

Hudba: Brian Bennett, Simon Webb

Kamera: John Metcalfe

Střih: Tony Lawson

Kostýmy: Tudor George

Společnost: Kerrash Limited / Tamburra Films

Natáčeno: Glen Canyon, Utah, USA / Lee International Studios, Wembley, London, Velká Británie

Hrají: Dennis Hopper (Kapitán), Michael J. Pollard (Tesla), Eugene Lipinski (Ace), James Aubrey (Claude), Al Matthews (Benedict), William Armstrong (Jerry), Michael Ho (Minh), Derek Hoxby (Sam), Nigel Pegram (paní Westinghouseová), Mark Caven (Don), Craig Pinder (Irving), Jeff Harding (Doug), Linda Lou Allen (Mary), Norman Chancer (Dr. King), Gwen Humble (Linda), Manning Redwood (Martinez), Bill Bailey (General Motors), Bruce Boa (plukovník Parker), John Alderson (plukovník Sanders), Jim Carter (Castro), Julian Littman (Raoul), Catherine Chevalier (Rosita), Ted Maynard (Leonardo), Don Fellows (kapitán-válečný hrdina), Ozzy Osbourne, a další

Menu DVD 

Překvapivě se opět skutečnost rozchází s obalem, obraz zjevně není 4:3, leč dle pravítka cca 1:2,20.

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 4:3

Bonus: kinohoty 2010, novinky, nejen pro nejmenší, dále nabízíme