Vapet pro každého – Red Force 4

I když byl Jackie Chan přesunut už na pondělí, Vapet nás v úterní řadě Pro každého o asijskou akčňárnu neošidí, 25. května 2010 vychází jeden z dílů série, ke koupi bude Red Force 4 za 48,- Kč.

Policistka Yeung a její kolega Donnie se v Seattlu snaží dopadnout skupinu obchodníků s drogami. V noci při předávání drog se podaří americkému poručíkovi Paulovi vyfotit důkazy o předávání drog, ale je přitom prozrazen a později zabit. Naštěstí důkazy stačí před smrtí předat poslíčkovi.

 

Ten je nejen ztratí, ale stává se terčem pro mafiány a taky hlavním podezřelým. Je jediný, koho se policii podaří zatknout, a tak ho podezírají ze zapojení do zločinecké sítě. Podaří se uprchnout a schovat.

 

Je ve smrtelném nebezpečí, mafie mu podepsala rozsudek smrti, který chce vykonat za každou cenu. Najdou ho doma, odkud se mu podaří opět uprchnout, mafie ale zabije jeho spolubydlící. Policie ho znovu vypátrá, ale při přepravě na stanici je vůz přepaden.

Obrazovka z DVD 

Ochránit jediného svědka bude pro policii náročný úkol. Případ je předán kapitánovi CIA Wongovi. Yeung ale zjišťuje, že situace není jednoduchá, protože mají zrádce ve vlastních řadách…

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Dle diváckých vyjádření Poctivé hongkongské řemeslo konce 80. let. Béčková akce, kde poslední poslíček pizzy umí bojové umění, každý vydrží minimálně pět kopů do hrudníku a tři pořádný rány do ksichtu. Hlavní záporák a kladní hrdinové jsou takřka nezničitelní. Neuběhnou tři minuty, aby někdo někoho nemlátil, nekopal nebo aspoň nestřílel. Proti dnešním akčním výtvorům absolutní old-school perla. 

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Krimi

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1989

Délka: 91 minut (1:30:42)

Původní název: Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan

Světová premiéra: 21. července 1989 – Hong Kong

Režie: Woo-ping Yuen

Scénář: Chi-Sing Cheung, Wing-Fai Wong, Kwong Kim Yip

Produkce: Norman Chan, Stephen Shin, Shan Tam

Hudba: Siu-Lam Tang, Richard Yuen

Kamera: Au Kam Hung, Koon-wah Ma

Kostýmy: Ho Deng-Ngo

Společnost: D & B Films Co. Ltd.

Natáčeno: Hong Kong, Čína / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Cynthia Khan (madam Rachel Yeung Lai-Ching), Donnie Yen (kapitán Donnie Yan), Michael Wong (kapitán Michael Wong), Yat Chor Yuen (Luk Wan-Ting), Kai Chi Liu (Ming), Chiao Chiao (Lukova matka), Gei Shun Wai (HK policejní důstojník), Shun-Yee Yuen (drogový dealer), Blaine Lamoureux (důstojník Peter Woods), Stephen Berwick (bojovník v modrém tričku), Wing Cho (CIA agent), Farid Dordar (zločinec), Tom Hyland, Jim James (poručík John), Yiu Man Kee (muž Loana Sharka), Farlie Ruth Kordice (blonďatá bojovnice), Eddie Maher (Loan Shark ze Seattlu), Kwok-kin Ng (policista), David Petersen, Ray Pichette (policista), John Salvitti (bojovník v uličce), Paul Wong (zabiják v nemocnici), Michael Woods (motorkář), Tin Hung Yee (zločinec), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný, na začátku DVD upoutávky na další tituly