Bontonfilm – Dr. House 6. DVD 3. série

Třetí řada seriálu Dr. House v podání společnosti Bontonfilm končí závěrečným šestým diskem ve čtvrtek 27. května 2010 za 69,- Kč. Postupně vyjšly první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

21. Rodina (Family) 

Tým je v náročné situaci, připravuje transplantaci kostní dřeně pro mladého černošského chlapce. Dárcem má být bratr. Jenže v době, kdy má dojít k transplantaci, dárce začne kýchat. Tým má nejvyšší pohotovost. Příjemce byl ozářen, bez transplantace mu zbývají čtyři dny života.

 

House se rozhodne infekci u dárce uspíšit, aby s ní mohli bojovat. V tom se však rozchází s názory Foremana. Ten trvá na možnosti sehnat jiného dárce. Nakonec House s Foremanem sice najdou způsob, jak druhého z bratrů zachránit, musí však ohledně souhlasu obejít rodiče.

 

22. Rezignace (Resignation) 

Housův tým léčí mladou dívku, studentku druhého ročníku university. Dívka vykašlává krev, což je i příčina její hospitalizace. House předpokládá, že dívka trpí nějakou formou infekce. Příznaky a hlavně výsledky testů však tuto hypotézu nepotvrzují. Dívce chybí důležité proteinové látky, a zbývají jí tak pouhé dva dny života. Tuto skutečnost sdělí House pacientce a jejím rodičům.

 

Naštěstí mu však včas dojde, že dívka zřejmě trpí depresemi a infekci si způsobila při pokusu o sebevraždu úmyslně sama. Poté, co se mu přizná, připravuje vše potřebné pro operaci, jež je poslední šancí na záchranu dívčina života. Rodičům pak sdělí, že spolkla chemickou látku na čištění, která vážně poškodila střeva a vzniklá infekce se šířila do celého těla. 

 

23. Cvok (The Jerk) 

Tým léčí mladíka, který se do nemocnice dostal poté, co napadl svého šachového spoluhráče a následně zkolaboval s nesnesitelnou bolestí hlavy. Mladíkovy obtíže se stupňují a on nejenže upadává do chvilkového stavu bezvědomí, ale také mu začínají selhávat játra a ledviny. Zprvu byl House přesvědčen, že mladík trpí vzácným druhem migrény.

 

Později však svůj názor změní. Ve chvíli, kdy stav vede k selhávání důležitých orgánů, začíná usilovné hledání. Ke správnému určení diagnózy přivede House moment, kdy si všimne, jak mladík drží šachové figurky. Pacient trpí nemocí, kdy se v těle ukládá nezpracované železo. Nemoc se jmenuje hemochromatóza a mladík bude do konce života odkázán na dialýzu. Jeho návaly vzteku nemají však s onemocněním nic společného. 

 

24. Lidská chyba (Human Error) 

Do nemocnice je dopraven pár kubánských uprchlíků. Žena trpí nedefinovatelnými srdečními problémy. Při záchraně pobřežní stráží však byla zničila ženina zdravotní dokumentace. Už při prvním vyšetření se Foremanovi podaří nešťastnou náhodou zlomit ženě zápěstí.

 

Testy však nepotvrdí řídnutí kostí. Při dalším vyšetření ženě úplně vysadí srdce a musí být dána na by-pass. Ve chvíli, kdy se tým rozhodne ženu definitivně z přístroje odpojit, místo, aby žena zemřela, srdce se jí znovu rozeběhne. Další vyšetření pak odhalí srdeční anatomickou abnormalitu, která problémy způsobuje. Housovi se celý tým doslova rozpadne. Foreman ani po Housově žádosti, aby zůstal, s ním nechce mít nic společného a rozhodne se odejít. Resignaci podává také Cameronová a sám House dává výpověď Chaseovi. 

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný