DVD HIT – Nebezpečná přání

To si tak člověk připraví skupinu upoutávek na připravované tituly InterSonicu a pak v obálce DVD HIT začnou vycházet úplně jiné. V řadě Svět hororu s pořadovým číslem 15 dnes v úterý 25. května 2010 je na pultech film Nebezpečná přání za 59,- Kč.

Život Bretta Bumperse, mozku střední školy Martina Van Burena, se brzy změní. Bezhlavě se zamiluje do Samanthy, místní krásky. Marně, ona chodí s jiným a jeho využívá, jen když se potřebuje učit.

Jednoho dne dostane zvláštní balík. Vůbec netuší, kdo mu dárek poslal, zjišťuje však, že uvnitř je zvláštní předmět, který mu může splnit tři přání. První přání se mu naplní hned den poté.

Samantina láska ovšem předznamenává sled podivných událostí, které se začínají kolem něj odvíjet. Nejlepší studenti jeden za druhý umírají. Nad školou visí rouška tajemství. Když začne na škole čmuchat místní policie, Brett se začíná ptát sám sebe, zda mezi jeho dárkem a vrahem neexistuje nějaké spojení.

 

Je Brett vrahovu příští obětí, nebo jeho spojencem? Brettův vztah k Samanthě se prohlubuje, roste však i pocit viny. Tuší, že kdyby využil svého posledního přání a nechal ji odejít, stala by se Samantha příští obětí. Co udělá, aby ochránil ženu, kterou miluje?

Hodnocení od 40 do 50 procent: Začátek působí jako další z řady přiblblých teenagerských komedií, časem sranda přechází v jednoduchý vyvražďovací horor. Jestli to je horor, nebál jsem se, jestli komedie, nesmál jsem se. Vrahoun má sílu jak T-Rex, ale je lehoučký, že ho unese kapota auta, si je to fantasy. Meat Loaf by měl zpívat a ne přijímat účast v takových Béčkách.

 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 97 minut

Původní název: Wishcraft

Světová premiéra: 24. února 2002 – USA (AFM premiere screenings)

Režie: Danny Graves, Richard Wenk

Scénář: Larry Katz

Produkce: Larry Katz, Jeanne Van Cott, Norm Waitt, Dara Weintraub

Hudba: J. Peter Robinson

Kamera: Suki Medencevic

Střih: Tim Board

Kostýmy: Julia Caston

Společnost: Gold Circle Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Michael Weston (Brett Bumpers), Alexandra Holden (Samantha Warrenová), Huntley Ritter (Cody), Austin Pendleton (pan Turner), A. J. Buckley (Howie), Meat Loaf (detektiv Sparky Shaw), Gregory Cooke (detektiv Jeff Bauer), Sam McMurray (otec, pan Bumbers), Ally Beasley (matka, paní Bumpesrová), Scott Caudill (Blaine), Charlie Talbert (Jimbo), Alexandra Breckenridge (Kristie), Sara Downing (Desiree), Evan Jones (Eddie), Zelda Rubinsteinová (koroner), Luis Mustillo (ředitel Dombrowski), Emily Arlook (Hannah Bumpersová), Salim Grant (Terrence), Luis Avalos (starosta Phelan), Hamilton Camp (šéf Bates), Chris McKenna (Shaun), Kerry Li (Eugene Belasco), Michael Bower (Tony), Joseph Ruskin (taxikář), Gary Bullock (bezdomovec), Derek Hamilton (rockový zpěvák), Ancel Cook (zemědělec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery