DVD HIT – Táta nebo milenec

Francie pořád táhne, jak nás přesvědčují tituly z katalogu H.C.E. Do těchto osvědčených vod starších komedií nás ale občas zavádí i InterSonic. V obálce DVD HIT v řadě Svět komedie s pořadovým číslem 6 například dnes v úterý 25. května 2010 je to film Táta nebo Milenec za 59,- Kč. Fantazie dospívající dcery nezná hranic, zato otcovy nervy mají velmi křehké limity.

André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí zastat otcovské povinnosti ke své dceři. Vezme ji na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu.

 

Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když jeho dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí srdce pro osmnáctiletého Benjamina.

 

Aby se pro něj stala zajímavější, vydává svého otce za milence, který ji ukrývá před policií.

 

 

Benjamin jí uvěří každé slovo, a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval ho.

 

 

 

Když se André o všem doví, nejraději by své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale…

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Pohodová letní komedie s pro někoho trochu nevýraznou (debutující) dcerou, od níž si Američané brzy museli vytvořit svou vlastní doslovnou verzi, dokonce se stejným hlavním hrdinou. Jemně situační humor, pěkně napsané dialogy, krásné exteriéry přímořského letoviska na Mauritiu – klasická oddechovka.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1991

Délka: 81 minut (obal lže o délce filmu, počítadlo ukazuje 1:39:32)

Původní název: Mon père, ce héros / My Father the Hero

Světová premiéra: 23. října 1991 – Francie

Režie: Gérard Lauzier

Scénář: Gérard Lauzier

Produkce: Jean-Louis Livi, Jean-José Richer

Hudba: François Bernheim

Kamera: Patrick Blossier

Střih: Geogres Klotz

Kostýmy: Gil Noir

Společnost: Film Par Film / DD Productions / Orly Films / TF1 Films Production / Paravision International S. A. / Canal+

Natáčeno: Mauritius / Paříž, Francie

Hrají: Gérard Depardieu (André Arnel), Marie Gillain (Véronique "Véro" Arnelová), Patrick Mille (Benjamin), Catherine Jacob (Christelle), Charlotte de Turckheim (Irina), Gérard Hérold (Patrick), Benoît Allemane (důležitý člověk), Harriet Batchelor (Benjaminova kamarádka), Sultan Beeharry, Eric Berger (Julien), Franck-Olivier Bonnet (barman), Yan Brian (otec Benjamina), François Bruhat, Koomaren Chetty (Karim), Thierry Der’ven, Marpessa Djian, Philippe François, Evelyne Lagesse (významná žena), Lorraine Lagesse, Jean-François Rangasamy (Pablo), Nicolas Sobrido (Maxime), Christian Theodorine, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 podle obalu lživě anglicky, česky – na disku je v nabídce francouzština

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (obal opět lže, na disku je film ve formátu 1,85:1)

Bonus: trailery na začátku DVD