Mido Film – Komisař Rex 4. DVD

Další krabička s logem Mido Filmu by na pulty měla donést čtvrté DVD seriálu Komisař Rex. Za cenu 79,- Kč by se tak mělo stát ve čtvrtek 27. května 2010.

Na disku budou další dva díly první série.

 

7. Diagnóza vražda (Diagnose Mord)

Režie: Detlef Rönfeldt 

Scénář: Peter Hajek, Peter Moser

Hudba: Gerd Schuller

Kamera: Birgit Gudjonsdottir 

Anotace č. 1:

V psychiatrické léčebně zemřel za neobjasněných okolností už třetí pacient. Primář a zaměstnanci k tomu odmítají cokoli říct, komisař Moser se tedy rozhodne proniknout na místo činu jako pacient. Předstírá, že se chce vyléčit ze závislosti na alkoholu, a brzy zjišťuje, že všichni zesnulí byli právě alkoholici. Neunikne mu ani podivné chování personálu. Policistovi Stockingerovi se podaří propašovat na kliniku věrného Rexe, který se trpělivě skrývá v kůlně na zahradě léčebny. Netrvá dlouho a kdosi se pokusí připravit o život i komisaře Mosera. 

Anotace č. 2: 

V léčebně bojují s alkoholismem všemi prostředky – a kdosi i vraždami pacientů! V psychiatrické léčebně zemřel za neobjasněných okolností už třetí pacient. Neochota zaměstnanců a primáře vypovídat přiměje Mosera, aby pronikl na místo činu jako pacient. Policistovi Stockingerovi se podaří propašovat do léčebny Rexe, který se trpělivě ukrývá v kůlně na zahradě kliniky..

8. Lepší dům (Ein feines Haus)

Režie: Bodo Fürneisen 

Scénář: Peter Hajek, Peter Moser

Hudba: Gerd Schuller

Kamera: Birgit Gudjonsdottir

Anotace č. 1:

V boudě na dvoře vídeňského činžáku byl během silvestrovské noci brutálně ubit bezdomovec. Téže noci a ve stejném domě skonala osamělá žena – podle určitých náznaků se zdá, že vlastní rukou. Pitevní nález ovšem hovoří o násilné smrti. Na dvoře domu se objevuje další bezdomovec, který pátrá po svém příteli. Případu se ujímá komisař Moser. I tentokrát ho bude řešit za vydatné pomoci svého čtyřnohého kamaráda.

Anotace č. 2:

I v spořádaném domě může žít vrah… Ve dvoře vídeňského činžáku byl během silvestrovské noci brutálně ubit bezdomovec. Té stejné noci a v témže domě zemřela osamělá žena – zdá se, že se jednalo o sebevraždu. Pitevní nález naopak poukazuje na násilnou smrt. Na dvoře domu se objevuje další bezdomovec, který chce zjistit, kde je jeho přítel. Komisař Moser se svým věrným Rexem odhalí celou pravdu…

Žánr: TV seriál / Krimi

Země původu: Rakousko / Německo / Itálie

Rok vzniku: 1994 – ????

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: Kommissar Rex

Společnost: Mungo-Film / Sat.1 / Österreichischer Rundfunk

Natáčeno: Vídeň, Rakousko

Hrají: Tobias Moretti (Richard Moser 1994-1998), Gedeon Burkhard (Alexander Brandtner 1997-2001), Heinz Weixelbraun (Christian Böck 1997-2001), Karl Markovics (Ernst Stockinger 1994-1996), Martin Weinek (Fritz Kunz 1999-2009), Wolf Bachofner (Peter Höllerer 1994-1999), Gerhard Zemann (Dr. Leo Graf 1996-2009), Fritz Muliar (Max Koch 1994-1998), Alexander Pschill (Marc Hoffmann 1995-2004), Elke Winkens (Niki Herzog 2001-2004), Reginald von Ravenhorst (Rex 1994-1995), Rhett Buttler (Rex 1995-?), Daniela Gäts (Sonja 1995-1996), a další

Údaje o DVD:

Délka: cca 92 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: fotogalerie, právě vychází, DVD kolekce Historie československého letectví