Magic Box – Dumbo

Společnost Magic Box převlékla do nového celou řadu animovaných filmů nejznámějšího studia a tak se poslední dny v trafikách v jednotné grafické úpravě objevují již dříve dostupné tituly s logem Disney – Klasické pohádky. V této číslované řadě jsou ale i tituly dosud touto cestou nedostupné, jako např. v neděli 7. června 2015 za 199,- Kč pohádka o nevhodně ušatém slůněti Dumbo.

Když paní Jumbová poprvé uviděla své malinké sloní mládě, okamžitě se do něho zamilovala. Ostatní se ale Dumbovi začali posmívat, protože měl velké uši. Ať dělat, co dělal, pořád to nebylo lepší. Pak ale potkal přítele, myšáka Timothyho, se kterým překonali všechny nástrahy a překážky.

dumbo_01

dumbo_02

dumbo_03Báječný příběh odvážného létajícího slůněte Dumba, které nejen u cirkusu využívá svou schopnost používat své velké uši k létání. Za pomoci věrného přítele myšáka Timothyho, kouzelného pírka a spousty odvahy se z malého Dumba stává jediný létající slon na světě.

Příběh plný dobrodružství, nezapomenutelné postavy a síla přátelství a sebedůvěry si znova a znova získávají pozornost malých i velkých diváků, a jistě se stane nedílnou součástí vaší domácí klasické filmové sbírky.

dumbo_kouzelne

dumbo_vyrocni

Na csfd.cz 84 procent: Originální legenda, jejíž přednosti dodnes vyvažují sentimentální příběh a dávno překonanou animaci.

dumbo_vyrocni_back

Žánr: Animovaný / Muzikál / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1941

Původní název: Dumbo

Délka: 61 minut

Světová premiéra: 23. října 1941 – USA, New York

Režie: Samuel Armstrong, Norman Ferguson, Wilfred Jackson, Jack Kinney, Bill Roberts, Ben Sharpsteen, John Elliotte

Námět: Helen Aberson, Harold Pearl (kniha)

Scénář: Joe Grant, Dick Huemer, Otto Englander, Bill Peet, Aurelius Battaglia, Joe Rinaldi, Vernon Stallings, Webb Smith

Produkce: Walt Disney

Hudba: Frank Churchill, Oliver Wallace

Společnost: Walt Disney Productions

Natáčeno: Walt Disney Studios, 500 South Buena Vista Street, Burbank, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: James Baskett (vrána), Herman Bing (ředitel cirkusu), Billy Bletcher (klaun), Edward Brophy (Timothy Q. Mouse), Jim Carmichael (vrána), Hall Johnson Choir (sbor), Cliff Edwards (vrána Jim), Verna Felton (sloní vůdkyně / paní Jumbová), Noreen Gammill (slonice Catty), Eddie Holden (klaun), Sterling Holloway (pan Stork), Malcolm Hutton (hubeňour), The King’s Men (sbor), Harold Manley (kluk), John McLeish (vypravěč), Tony Neil (kluk), Betty Noyes (zpěvák), Dorothy Scott (slonice Giddy), Sarah Selby (slonice Prissy), Billy Sheets (klaun / Joe), Nick Stewart (vrána), Chuck Stubbs (chlapec), Margaret Wright (Caseyová ml.),, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, německy

Titulky: česky, anglicky, německy, slovensky

Obraz: barevný PAL 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: Filmová ukázka (1941); Upravená filmová ukázka (1949); Vynechané scény: Myší pohádka; Vynechaná scéna: „Are You A Man Or A Mouse“; Disney v zákulisí: Let: Jak se vyráběl Dumbo; Ukázka zvukové stopy ze „Zdráhavého draka“; Znělka Walt Disney TV