Magic Box – Spongebob v kalhotách

V neděli 7. června 2015 poslala společnost Magic Box do prodeje za 199,- Kč animovaný film Spongebob v kalhotách. Prožijte nejkomediálnější dobrodružství všech dob, která vás pohltí více než cokoliv jiného.

Ponořte se do dobrodružství plného legrace, většího, lepšího a zajímavějšího než všechna ostatní! Takový je totiž filmový debut podivuhodné mořské houby Spongeboba.

Na dně moře v Bikini Bottom to vře: vládci oceánů Neptunovi se ztratila jeho královská koruna a podezření z krádeže padlo na pana Krabse. Spongebob se spolu se svým nejlepším kamarádem Patrickem vydává na cestu do nebezpečného Shell City získat zpět ukradený klenot a zachránit pana Krabse. Film přináší mimořádný zážitek plný „skvělých podmořských akcí a neustálých výbuchů smíchu“.

spongebob_v_kalhotach_01

spongebob_v_kalhotach_02

spongebob_v_kalhotach_03Obšírnější popis obsahu:

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že o otevření Krusty Krab 2 se objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny, dřív než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy.

Vedle Toma Kennyho (SpongeBob), Aleca Baldwina, Jeffreyho Tambora a Scarlett Johansson, kteří postavičkám v téhle neskutečně vtipné komedii propůjčili své hlasy, se ve snímku objeví také skutečný David Hasselhoff.

Na csfd.cz 77 procent: Úchylně zábavný nářez s úžasným cameem Davida Hasselhoffa.

spongebob_v_kalhotach_alt

spongebob_v_kalhotach_alt_back

Žánr: Animovaný / Komedie / Dobrodružný / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Původní název: The SpongeBob SquarePants Movie

Délka: 83 minut

Světová premiéra: 14. listopadu 2004 – USA, Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 17. března 2005

Režie: Stephen Hillenburg, Mark Osborne

Námět: Stephen Hillenburg (televizní série SpongeBob SquarePants)

Scénář: Stephen Hillenburg, Derek Drymon, Tim Hill, Kent Osborne, Aaron Springer, Paul Tibbett

Produkce: Derek Drymon, Albie Hecht, Stephen Hillenburg, Ramsey Ann Naito, Aaron Parry, Julia Pistor, Gina Shay, Peter M. Tobyansen, Steven Wilzbach

Hudba: Steve Belfer, Gregor Narholz

Kamera: Jerzy Zielinski

Střih: Lynn Hobson

Kostýmy: Terri Valazza

Společnost: Paramount Pictures / Nickelodeon Movies / United Plankton Pictures

Natáčeno: Santa Clarita, Kalifornie, USA / HMS Bounty, The Pier, St. Petersburg, Florida, USA

Hlasy v původním znění + hrají: Tom Kenny (SpongeBob / vypravěč/ Gary / Clay), Clancy Brown (pan Krabs), Rodger Bumpass (Squidward / ryba 4), Bill Fagerbakke (Patrick Star / ryba 2), Mr. Lawrence (Plankton / ryba 7), Jill Talley (Karen, počítačová žena / stará dáma), Carolyn Lawrence (Sandy), Mary Jo Catlett (paní Poppy Puffová), Jeffrey Tambor (král Neptun), Scarlett Johansson (Mindy), Alec Baldwin (Dennis), David Hasselhoff (sám sebe), Kristopher Logan (pirát), D. P. FitzGerald (pirát), Cole S. McKay (pirát), Dylan Haggerty (pirát), Bart McCarthy (pirátský kapitán Bart), Henry Kingi (pirát), Randolph Jones (pirát), Paul Zies (pirát), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, polsky, maďarsky, chorvatsky, srbsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Poutavý námět filmu Spongebob v kalhotách; Jak to bylo se Spongebobem; Zachráněný surf; Ukázky animace; Upoutávka