Blue Sky Film – Organizm

Společnost Blue Sky Film upgradeovala a ve čtvrtek 27. května 2010 se již v plastové krabičce objevil další titul ediční řady DirectDVD s názvem Organizm. Utajované monstrum se probudilo k životu… V rohu obalu a na hřbetě číslo 1, co ale znamená? Televizní film občas uváděný pod názvem Peklo na zemi. Záhada vysvětlena – po prozkoumání balení (cena 69,- Kč) je zřejmé, že se jedná o první disk z plánované dvacetidílné kolekce hororovýh titulů Edice strachu a krve.  

Nezničitelné vraždící monstrum chystá peklo na zemi. Některé věci bychom měli nechat na pokoji…

 

V dobách studené války pracovala armáda na přísně tajném projektu. Podařilo se jí vyvinout nebezpečný živý organismus, který dokáže zničit vše, co mu přijde do cesty. Vraždící monstrum se živí především lidskými těly a získává energii z pouhého slunečního světla.

 

Lidstvu hrozí katastrofa ve chvíli, kdy se tato dosud utajovaná armádní zbraň dostane na veřejnost a rozpoutá peklo na zemi. Stvůra vytvořená pro boj nejde žádným prostředkem zastavit.

 

Učitel s tajemnou minulostí Frank Sears se pokusí spolu s armádní specialistkou Carrie Freebornovou předejít katastrofě. Nejprve je třeba zabránit hrozícímu jadernému útoku, který by mohl rozpoutat celosvětovou katastrofu.

 

 

Hodnocení pod hranicí 50 procent. V zahraničí jistá míra tolerance: Obvyklé klišé Béčkových filmů a nic moc CGI efekty. Vojenská základna, studená válka, utajovaný experiment, uvěřitelné postavy a minimum absurdit. Jedno z nejlepších děl na Sci-Fi kanálu už kvůli originalitě nápadu.

 

U nás ale mnoho odsuzujících komentářů: Peklo na zemi je sledovat tohle, čekat od jakéhokoli filmu spadajícího pod Sci-Fi Channel kvalitativně alespoň průměrnou podívanou je bláhové. Je to nuda s naprosto chybějícím scénářem a speciálními efeky, které působí jak z nějaké hodně staré počítačové hry. Pozitivum? Roztomilá hlavní hrdinka.

 

Žánr: Horor / Akční / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 89 minut

Původní název: Living Hell

Světová premiéra: 23. února 2008 – USA

Režie: Richard Jefferies

Scénář: Richard Jefferies

Produkce: Deborah Del Prete, David S. Greathouse, Richard Jefferies, Gigi Pritzker, Alton Walpole

Hudba: Terence Jay

Kamera: Eric Leach

Střih: Russell Denove

Kostýmy: Barcie Waite

Společnost: Odd Lot Entertainment

Natáčeno: Belen, New Mexico, USA / Santa Fe, New Mexico, USA

Hrají: Johnathon Schaech (Frank Sears / Dr. Jevgenij Tarasov), Erica Leerhsen (Carrie Freebornová), James McDaniel (plukovník Erik Maitland), Jason Wiles (Glenn Freeborn), Terence Jay (poručík Gregg Arbogast), Charissa Allen (svobodník Aneta McQueenová), Dylan Kenin (seržant Wayne Teegarden), Judy Herrera (svobodník Una Fernandesová), Vic Chao (seržant Walter Kinoshita), Josh Berry (Torbin Struss), Daniel Beer (Tristam Sears), Rick Herod (generál Kenneth Lavigne), Joshua Rollins (svobodník Kermit Shourt), Darlene Kegan (Eleanore Searsová), Diego Joaquin Lopez (vojín Tito Zaremba), Liezl Carstens (Gayle Osterlohová), Fredrick Lopez (Perry Redwing), Daniel Hubbert (kapitán Luce Neel), Angelo Martinez (mladý Frank Sears), Lew Alexander (Virgil Redwing), Stormy Garcie (Ricoo Lovejoy), T. Jay O’Brien (generál Von Torrence), Natasha Pertile (Nikki Ziker), Haleigh Sanderson (Kaz Redwing), Molly Weber (Ruby Seitz), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: