Amercom – Velké bitvy historie (9. díl) – Ofenziva Tet 1968

Netradičně již ve čtvrtek 27. května 2010 nám vydavatelství Amercom v ediční řadě Velké bitvy historie namísto očekávaného pátku nabízí ve fólii společně zatavené DVD a knihu Ofenziva Tet 1968 za 99,90 Kč. Zvrat ve Vietnamu.

Jedná se o sérii 70 knih, věnovaných nejvýznačnějším bitvám a válečným konfliktům historie, která je doplněna o unikátní dokumentární filmy na DVD. Série "Velké bitvy historie" je českou verzí světoznámých edicí "Campaign" a "Essential Histories" britského vydavatelství Osprey Publishing.

V sérii čtenář obdrží popis všech významných bitev a vojenských kampaní historie. V každém čísle naleznete velmi obsáhlou publikaci o cca 100 stranách. Kniha obsahuje podrobnosti a popisy zúčastněných stran, klíčových postav konfliktu a podrobné historické, politické a geografické souvislosti.

 

Druhou částí každého čísla je pak obsáhlý dokument na DVD.

Detektivové na bitevním poli – Krvavé tajemství Vietnamu

 

Ofenziva Tet roku 1968 rozhodla o výsledku války a budoucnosti Vietnamu. Podle předpokladu severovietnamského velení mělo toto tažení, jež řídil skvělý generál Vo Nguyen Giap, rozpoutat lidové povstání v Jižním Vietnamu. Krvavé boje o Saigon, Hue a další jihovietnamská města však vyústily v katastrofální porážku severovietnamských ozbrojených sil. V tomto vynikajícím líčení klíčové vojenské operace vietnamského konfliktu dokument představuje plány a vojska zúčastněných stran a vysvětluje, jak došlo k tomu, že navzdory výsledku na bitevním poli občané Spojených států amerických dospěli k přesvědčeí, že válka ve Vietnamu je prohraná.

Kniha Ofenziva Tet 1968 – Zvrat ve Vietnamu je z roku 1990 (The Tet Offensive 1968), má opět 96 stran, křídový papír a lepenou vazbu vázaných „sešitků". Autorem knihy je James R. Arnold, ilustrace vytvořili Tony Bryan, Mike Chappell, Richard Geiger, Peter Sarson, český překlad Mgr. Hynek Votoček, odborný posudek textu PhDr. Jiří Fidler.

 

Žánr: Dokument / Válečný

Délka: 48:13 minut

Původní název: Vietnam´s Bloody Secret

Český komentář: Tomáš Jirman

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, polsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD5 podle obalu 4:3, podle pravítka cca 1,72:1

Bonus: žádný