Magic Box – Peter Pan

V pátek 19. června 2015 společnost Magic Box nabízí za 199,- Kč další titul zařazený do jednotné grafiky klasických pohádek od Disneyho Peter Pan. Příběh, který ve vašich srdcích zůstane navždy!

Při sledování Disneyho originální klasické pohádky Petr Pan se i vy ve svých představách vznesete. Tento film vás totiž přesvědčí, že při troše dobré vůle je možné úplně všechno. Příběh plný nápadů, dobrodružství, nezapomenutelných postav, hudby a létacího prášku dosahuje nevídaných výšin!

Wendy a její bráškové znají Petra Pana z příběhů v knížce, když je ale jednou vezme s sebou do kouzelného světa Země Nezemě, čeká je báječné dobrodružství. Letí s větrem o závod za Petrem a jeho kamarádkou vílou Zvonilkou, objevují ostrov a tajnou skrýš Petrovy tlupy Ztracených chlapců a svádějí vzdušné bitvy s divokými piráty vedenými nechvalně proslulým kapitánem Hookem!

petr_pan_01

Protože už má film svůj věk a několikerou vydání, textů je víc variant:

Peter Pan vás zve do říše snů, dětských přání, fantazie, dobrodružství a kouzelné síly hvězdného prachu! 14. animovaný film studia Walta Disneye patří mezi klasické pohádkové příběhy.

Peter Pan, chlapec, který nikdy nevyrostl do dospělého světa, hledá svůj ztracený stín. Při honbě za ním vletí až do dětského pokoje u Darlingů. Tam se setká s malou Wendy, Honzou a Michalem. Spolu s věrnou společnicí Tinkilinkou naučí děti létat a všichni se vydají do pohádkové Země Nezemě. Tam potkají i kapitána Hooka, který chystá spolu se svými piráty na Petra Pana a jeho Kluky uličníky past. To ještě netuší, že na piráty a zlého kapitána zase číhá krokodýl, který se chystá zločince překvapit!

Peter Pan, který nás provází z hvězdami zalitého Londýna do vysněné Země Nezemě, je pravým symbolem Disneyho pohádkového kouzla.

Dává nám naději, že dětské sny nikdy neumírají a mohou se splnit, pokud po tom opravdu toužíme. Poprvé u nás si můžeme odnést domů příběh plný krásných písniček. Film byl pro toto vydání citlivě restaurován. Jeho barvy ožívají v nové kráse, ale neztratil přitom nic na svém dřívějším půvabu a kouzlu.

Na csfd.cz 73 procent: Opravdu klasika ze zlaté éry studia.

petr_pan_mb

petr_pan_mb_back

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Rodinný / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 1953

Původní název: Peter Pan: Special Edition

Délka: 113 minut

Světová premiéra: 5. února 1953 – USA

Režie: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Jack Kinney

Námět: Sir James M. Barrie (divadelní hra „Peter Pan“)

Scénář: Ted Sears, Erdman Penner, Bill Peet, Winston Hibler, Joe Rinaldi, Milt Banta, Ralph Wright, William „Bill“ Cottrell

Produkce: Walt Disney

Hudba: Oliver Wallace

Střih: Donald Halliday

Společnost: Walt Disney Productions

Hlasy v původním znění: Bobby Driscoll (Peter Pan), Kathryn Beaumont (Wendy Darlingová), Hans Conried (kapitán Hook / pan Darling), Bill Thompson (pan Smee / pirát), Heather Angel (paní Darlingová), Paul Collins (John Darling), Tommy Luske (Michael Darling), Candy Candido (indián), Tom Conway (vypravěč), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: DEHT 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,33:1)

Bonus: Audiokomentáře tvůrců, Zpívejte s filmem