Vapet pro každého – Kung-fu bratři

Vapet v ediční řadě Pro každého opět obměňuje herecké představitele v další asijské mlátičce a v úterý 1. června 2010 to budou Kung-fu bratři za 48,- Kč.

Dva bratři se živí tím, že podvádějí, koho můžou. Vždy se jim podaří vyvolat nějakou šarvátku, ze které vyjdou jako vítězové a i s nějakými penězi v kapse. Jednou však narazí na muže, který se doběhnout nenechá. Naopak, hravě oba bratry přelstí a ještě jim dá na vlastní kůži pocítit svoje znalosti kung-fu. Bratři ho přesvědčí, aby se stal jejich mistrem a učil je bojové umění. Zanedlouho však zjistí, že mistr, kterého tak obdivují, má temnou minulost. Oba se náhle ocitají ve vážném nebezpečí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Vysoké hodnocení doprovázeno komentáři:

Film byl první velkou rolí pro Biao Yuena, který se poté stal hvězdou. Předtím pracoval jen jako kaskadér, například jako dvojník Bruce Leea.

Film je založen jednak na akci a za druhé zase jen na akci. Té je zde víc než dost. Je skvěle natočená a Biao předvádí naprosto nadlidské výkony. A o čem to vlastně je? Naprosto o ničem!

Skvělá choreografie bojových scén, které nejsou nudné, hodně povedený styl Samma a kombinace tlustého, těžkého opičáka Samma a hubeného, lehkého opičáka Yuena je naprosto úchvatná…

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1979

Délka: 100 minut (1:39:31)

Původní název: Za jia xiao zi

Režie: Sammo Hung Kam-Bo

Scénář: Tin-Chi Lau

Hudba: Hsun Chi Chen

Společnost: Golden Harvest Company

Hrají: Biao Yuen (Yipao), Sammo Hung Kam-Bo (žebrák), Ka-Yan Leung (Taipao), Billy Chan (nohsled v kasinu), Hsi Chang (hospodská), Lung Chan (makléř), Fat Chung (Velké oko), Pak-Kwong Ho (šéf kasína), Ching-Ying Lam (nohsled v kasinu), Hoi San Lee (malíř Danno), Chia Yung Liu (Koo Wu-Tai – Stříbrná liška), Karl Maka (policejní kapitán), Mars (Tygr), Kuang Yu Wang (dohazovač), Kuan-Hung Wang, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 2,35:1, takže jak dokládají i výše vložené obrázky, opět po titulcích následuje nepříjemný ořez)

Bonus: žádný