North Video – Diabolik – disk 5

 

Tajemný bojovník v černé masce mrštný jako panter – brilantně ovládá bojová umění a nepoužívá střelné zbraně! To je Diabolik. Páté DVD animovaného seriálu vychází v pondělí 7. června 2010. Vydává North Video za 49,- Kč.

 

Dynamický kreslený seriál na motivy úspěšného komiksu ze 60. let od Angely a Luciany Giussani. 

 

Diabolik – hrdina s očima v barvě oceli. Svým vystupováním, výzbrojí a neomezenými prostředky připomíná Jamese Bonda. Při akci má na sobě přiléhavý černý oblek a masku zakrývající jeho obličej. Reaguje s okamžitou mrštností pantera. Nepoužívá žádnou střelnou zbraň, pouze dýku, a k tomu brilantně ovládá bojová umění. Pracuje pro organizaci zvanou Bratrství, kterou řídí jeho otec.

DVD obsahuje 4 epizody:

 

14: Hra na schovávanou – 21:14

Diabolik a Eva na Karlově mostě. Praha jim učaruje, a ještě k tomu objeví starodávný dopis, snad z doby císaře Rudolfa. Ukrývá tajemství, k jehož rozluštění nakonec ukáže cestu anděl na Týnském chrámu. Jakoby náhodou se v Praze objeví Dana a zúčastní se šermířského turnaje.

 

15: Ztracené město – 21:14

Paříž. Diabolik navštíví malé starožitnictví. Koupí si tam vzácnou věc – starou indiánskou destičku, na které je vyrytý záhadný ornament, připomínající mapku. Hned na odchodu ho přepadne skupina agentů a on o destičku přijde. Její stopy zavedou Diabolika a Evu di And v Jižní Americe. 

 

16: Nejvyšší opatrnost – 21:13

Syndey, Austrálie. Perfektní technické vybavení umožní Diabolikovi oklamat signalizaci a vniknout do přísně chráněné kanceláře Dane. Pak šikovně během několika vteřin rozluští heslo u trezoru a najde v něm svou kořist – disk s označením exe. Velkým překvapením ale bude zlatý obojek posetý diamanty s nápisem Diabolik.

 

17: Světla, kamera, Diabolik – 21:13

Hollywood, luxusní hotel. Diabolik a Eva si všimnou v kasínu starší dámy, nejspíš celebrity, v obrovském, nápadném klobouku. A Diabolik se najednou zblázní, uchopí klobouk a strhne ho dámě z halvy. Co je to za hrůzu!! V ruce mu s kloboukem zůstane také její obličej! Vždyť je to jen maska, kterí skrývala známou tvář…  

 

Žánr: Animovaný / Komiks

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1999

Délka: 84 minut (84:53) 

Původní název: Saban’s Diabolik

Režie: Jean Luc Ayach

Scénář: Larry Brody, Paul Diamond

Společnost: SIP Animation 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: nejen pro nejmenší