Magic Box – Vybíjená

V neděli 30. srpna 2015 nabízí společnost Magic Box za 299,- Kč katalogovou novinku v podobě českého filmu Vybíjená. Komedie Petra Nikolaeva podle bestselleru Michala Viewegha, kde se v úloze tří kamarádů objevuje trio Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol.

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva (Simona Krainová), která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová (Simona Babčáková), které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí.

vybijena_01

vybijena_02

vybijena_03

vybijena_04

Na csfd.cz 43 procent: Taková „partička“ komiků a vtip absolutně žádný. Najít na tomhle „filmu“ něco pozitivního je kumšt.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2015

Původní název: Insurgent

Délka: 88 minut

Kinopremiéra v ČR: 12. března 2015

Režie: Petr Nikolaev

Pomocná režie: Jiří Kačírek

Námět: Michal Viewegh (kniha Vybíjená)

Scénář: Miroslav Oščatka

Produkce: Rudolf Biermann, Josefína Borecká

Hudba: Jiří Chlumecký

Kamera: David Ployhar

Druhá kamera: Jiří Berka, Tomáš Nováček

Střih: Michal Hýka

Zvuk: Jakub Čech, Martin Jílek

Kostýmy: Simona Rybáková

Masky: Lucie Lišková

Architekt: Petr Fořt

Vizuální efekty (supervize): Michal Křeček; MagicLab

Zvláštní efekty: David Myslík

Koordinátor kaskadérů: Luděk Jelen

Společnost: InFilm Praha / RWE

Natáčeno: Říčany, Nalžovice, Hrazany

Hrají: Ondřej Sokol (Jeff), Michal Suchánek (Tom), Richard Genzer (Skippy), Simona Babčáková (Hujerová), Lukáš Vaculík (profesor Vartecký), Simona Krainová (Eva), Václav Matejovský (mladý Jeff), Michal Šášinka (mladý Skippy), Jakub Burýšek (mladý Tom), Linda Bartošová (mladá Eva), Johana Vašková (mladá Hujerová), Hynek Čermák (Boris), Martin Zahálka (mladší Boris), Roberta Pracná (Větev), Monika Absolonová (Evina matka), Andrea Berecková, Františka Brzobohatá, Filip Březina, Kateřina Burianová, Brigita Cmuntová, Zuzana Čapková, Vlasta Čtvrtníčková, Natálie Drabiščáková, Filip Dvořák, Ella Dvořáková, Tomáš Havlínek, Danuška Hradiláková, Jakub Hykeš, Johana Jedličková, Šárka Kavanová, Tomáš Kepka, Tomáš Kraus, Flemming Teilgaard Laugesen, Magdalena Moudrá, Zdeněk Mucha, Bohdana Pavlíková, Míla Plecerová, Igor Rattaj, Lucie Stropnická, Jáchym Suchánek, Petra Špindlerová, Hana Štádlerová, Anička Štěpánová, Kamil Švejda, Jan Vaši, Barbora Vieweghová, Ivana Wojtylová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: anglicky, česky pro sluchově postižené

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: Film o filmu, Teaser, Trailer