Filmexport Home Video – Bílá vrána

Ve středu 2. září 2015 nabídne společnost Filmexport Home Video za 99,- Kč první poprázdninový premiérový titul, kterým bude operetní komedie Bílá vrána o lásce, o tom, jak si poradit s nepraktickým zámeckým pánem a jeho prodělečným zámkem i o tom, že za poctivou práci se nemusí nikdo stydět.

Veselý snímek se svižným dějem a hvězdným hereckým obsazením, který vám zvedne náladu za každého počasí. Těšit se můžete na blonďatého Raoula Schránila, temperamentní Evu Gerovou, výřečnou Růženu Šlemrovou, vtipem oplývajícího Jindřicha Plachtu a okouzlující Adinu Mandlovou.

Finanční situace rodiny Dubanských, majitelů pěkného, ale zadluženého zámku nedaleko Luhačovic, je kritická. Vdovec Filomen Dubanský, člověk od srdce dobromyslný, ale také velmi nepraktický a poněkud naivní, vkládal své naděje na záchranu zoufalých majetkových poměrů ve svou jedinou dceru Janu. Ta se však odmítla vdát za bohatého doktora Bernarda, syna Dubanského přítele z mládí, nyní milionáře. Aniž se mladí lidé znají, je jim oběma domluvené manželství proti mysli.

Dubanský se proto žení s bohatou Čechoameričankou, a odjede s ní na svatební cestu do Tater. Mezitím sympatická Jana společně se zpívajícím personálm, v jehož čele stojí energický, neodbytný a vždy elegantní komorník Jindra Sháněl, přebudují zámek na hotel pro lázeňské hosty. Jako první se tu ovšem objeví sympatická Evička Dušková, která se však nepřišla ubytovat, ale nabídnout své služby. A protože to mezí ní a komorníkem Jindrou hned od počátku pěkně jiskří, je jisté, že právě ona se stane jeho vyvolenou. Zatím ovšem nastoupí jako pokojská. Jako pokojská začne pracovat také Jana.

Mezi prvními hosty hotelu Bílá vrána je i bohatý průmyslník Dr. André Bernard – právě ten, který se měl podle dohody oženit s dcerou majitele zámku. Vystupuje inkognito a zamiluje se do pokojské, aniž by tušil, že to je právě Jana, dcera zámeckého pána.

Když se ze svatební cesty vrátí zámecký pán, nevěří vlastním očím. Musí prodat zámek neznámému kupci. A hlavně zjistí také, že jeho manželka je podvodnice, která měla zálusk pouze na zámek – a tak je rád, když je odvedena do vězení. A Janu požádá o ruku André, který jí bývalý zámek jejího otce dává svatebním darem…

Na csfd.cz 70 procent: Stravitelná operetka s výborným hereckým obsazením.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie / Muzikál / Romantický

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 109 minut

Kinopremiéra v ČR: 9. září 1938

Režie: Vladimír Slavínský

Asistent režie: Antonín Kubový, Rudolf Stahl

Námět: František Ketzek, Bedřich Šulc (opereta Bílá vrána)

Scénář: Vladimír Slavínský

Produkce: Jan Sinnreich

Hudba: Josef Kumok

Kamera: Jan Roth

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Kostýmy: Louise Mingenbach

Společnost: Elekta

Hrají: Jindřich Plachta (majitel zámku Filomen Dubanský), Adina Mandlová (Jana Dubanská, dcera majitele zámku), František Krištof-Veselý (komorník u Dubanského Jindřich Sháněl), Stanislav Strnad (průmyslník dr. André Bernard alias Jiří B), Růžena Šlemrová (Lucie Boučková, choť obchodního rady), Aša Vašátková (Jarmila Boučková, dcera), Raoul Schránil (podvodník Karel Bulan), Světla Svozilová (Marcela Havlíková, Bulanova společnice), Eva Gerová (agentka Eva Dušková, později pokojská), Hermína Vojtová (matka Evy Duškové), Jára Kohout (kuchař a bývalý hoteliér Petr Konvalinka), Sláva Grossmann (bankéř Bursík), Ella Nollová (bytná Evy), Jan W. Speerger (zahradník u Dubanského), Slávka Rosenbergová (host v penzionu), Dagmar Appelová (dcera dámy v penzionu), Věra Skalská (dívka v baru), Jindřich Láznička (muž v baru), Julius Baťha (člen kolaudační komise), František Filipovský (číšník), Robert Ford (ředitel hotelu), Jiří Hron (novomanžel Richard Moudrý), Jan Černý (dražitel), Josef Kotalík (dražitel), Alois Peterka (dražitel), Bolek Prchal (policejní inspektor), Miloš Šubrt (otec Evy Duškové), Stanislav Bláha (Bursíkův společník), Václav Mlčkovský (ředitel baru), Josef Venclů (houslista), Richard Záhorský (číšník v baru), Karel Postranecký (osobní tajemník dr. Bernarda), Ferry Seidl (člen kolaudační komise), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný