North Video – V ohrožení

V pravidelném rytmu novinkový titul North Videa v pondělí 14. června 2010, film s názvem V ohrožení (některé prameny znají film pod názvem Žádný úkryt) bude ke koupi za 69,- Kč. Nebezpečná videokazeta, dívka v ohrožení a odvážný detektiv jako její ochránce v americkém thrilleru.

Před čtyřmi lety přišel policista Joe Garvey při autonehodě o svoji rodinu. Následkem kruté tragédie se z něj stal tvrďák a život je pro něj jako hra se smrtí. Právě vyšetřuje poněkud zvláštní případ: přímo při představení byla na jevišti ubodána jedna z tanečnic. A co je ještě podivnější, podle všeho se zdá, že se dokonce ani nebránila.

 

Jediná slibná stopa vede při vyšetřování k Tinsel, teprve čtrnáctileté, leč značně vyspělé sestře oběti, kterou Garvey objeví v domě oběti.

 

Tinsel však není příliš ochotná s detektivem spolupracovat, proto ji nechá ji poslat do sirotčince. To se ovšem neukáže být dobrým nápadem, protože netrvá dlouho a dívka je také napadena tajemným neznámým útočníkem.

 

Garvey se rozhodne, že ji vezme pod svá ochranná křídla a brzy se oba musí bránit útokům tajemné organizace. To vše kvůli videokazetě, kterou Tinsel svěřila krátce před svou smrtí její sestra do úschovy.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Další průměrně hodnocený thriller: Zřejmě začátek comebacku Drew Barymore „ve stínu" hvězdného Krisse Kristoffersona (netradičně s holou tváří). Dobré herecké obsazení ale nezachrání chabý scénář, špatnou produkci a hloupou hudbu. Příběh je více než předvídatelný, ztvárnění vypadá velmi televizně.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 93 minut (1:32:48)

Původní název: No Place to Hide

Světová premiéra: 16. dubna 1993 – USA

Režie: Richard Danus

Scénář: Richard Danus

Produkce: Alan Amiel, Ovidio G. Assonitis

Hudba: Robert O. Ragland

Kamera: Roberto D’Ettorre Piazzoli           

Střih: Alain Jakubowicz, Claudio M. Cutry, Maureen O’Connell

Kostýmy: Cynthia Bergstrom

Společnost: Insight Film Studios / Aloe Entertainment / Proud Mary Entertainment / Screen Magic Entertainment / Forest Productions / Redwood Palms Pictures / Torati KG

Natáčeno: Burnaby, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Illana Diamant-Shoshan (Joline), Kris Kristofferson (Joe Garvey), Drew Barrymore (Tinsel Hanleyová), Martin Landau (Frank McCoy), O. J. Simpson (Allie Wheeler), Dey Young (Karen), Bruce Weitz (kapitán Nelson Silva), Seth Marten (Harold Rosen), Lydie Denier (Pamela Hanleyová), Lilyan Chauvin (abatyše), John Pomposello (detektiv), Michael Franco (detektiv), Debra Ellis (sociální pracovnice), Greg Safel (pochůzkář), Michael Stone (Vince), Victoria Whiteo (policistka), Regina Krueger (policistka), Ksenia Prohaska (žena v autobuse), J. Trevor Edmond (Andrew), Maria R. Kelly (paní Garveyová), Kimberly Lefler (děvčátko), Kane Hodder (Weller), Sigal Diamant (jeptiška), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: kinohity 2010, novinky, nejen pro nejmenší, dále nabízíme