Bontonfilm – Let Fénixe

Další obálka Hvězdné edice Bontonfilmu ve čtvrtek 17. června 2010 nabídne akční Let Fénixe za 69,- Kč. Jediná cesta ven vede vzhůru. 

Když byli pilot nákladního letadla Frank Towns a jeho spolupilot AJ odveleni do pánve Tan sag v Mongolsku, aby evakuovali personál skončené badatelské expedice, netušili, že tato "rutinní" operace vyústí v boj na život a na smrt – a v neuvěřitelné znovuzrození. 

 

Let Fénixe je akční dobrodružný film, ve kterém se skupina trosečníků ocitne po letecké katastrofě bez šance na záchranu. Letadlo, převážející skupinku těžařů, havaruje stovky mil od původní trasy nad mongolskou pouští Gobi.

 

 

  

Tváří v tvář pustině, s omezenými zásobami jídla a vody, ohroženi útoky pašeráků, si všichni uvědomí, že jedinou nadějí je dokázat "nemožné".  

 

 

 

Mezi trosečníky je totiž i svérázný pasažér, který nutí posádku práce – navzdory mnoha problémům, pochybnostem a někdy …. proti všem. Jedinou nadějí je neuvěřitelné řešení – sestavit z vraku nové letadlo a odletět …

 

Předělávka původního filmu známá i z televize: Kameraman dokázal natočit několik skutečně velmi působivých záběrů, animátoři dali dohromady jednu z nejlepších havárií letadla, charaktery jak narýsované tuší a oddechová dobrodružná voda, u níž budete rádi, že máte po ruce pitnou vodu.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 113 minut

Původní název: Flight of the Phoenix

Světová premiéra: 17. prosince 2004 – USA

Kinopremiéra v ČR: 10. února 2005

Režie: John Moore

Námět: Lukas Heller (scénář z roku 1965)

Scénář: Scott Frank, Edward Burns

Produkce: William Aldrich, Alex Blum, John Davis, Wyck Godfrey, Ric Kidney

Hudba: Marco Beltrami

Kamera: Brendan Galvin

Střih: Don Zimmerman

Kostýmy: George L. Little

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation / Aldrich Group / Davis Entertainment Company / Optional Pictures

Natáčeno: Namibie, Afrika

Hrají: Tyrese Gibson (A. J.), Dennis Quaid (Frank Towns), Giovanni Ribisi (Elliott), Miranda Otto (Kelly Johnsonová), Tony Curran (Alex Rodney), Sticky Fingaz (Jeremy), Jacob Vargas (Sammi), Hugh Laurie (Ian), Scott Michael Campbell (James Liddle), Kevork Malikyan (Rady), Jared Padalecki (John Davis), Paul Ditchfield (Dr. Gerber), Martin Hindy (Newman), Bob Brown (Kyle), Anthony Wong (vůdce pašeráků), Yi-ding Wang (pašerák), Kee-yick Cheng (pašerák), Vernon Lehmann (pašerák), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 5.1 polsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, hebrejsky, islandsky, polsky, portugalsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Nezkrácený komentář režiséra – Johna Moore a producentů, Vynechané scény, 15 minut nikdy nepoužitých materiálů, Trapasy