Blesk – Drtič

Pokud jste přesvědčeni o jednoduché rovnici Romero = zombie, pak H.C.E. přináší s logem Blesku v pondělí 21. června 2010 důkaz, že ne vždy to musí být pravda, měl by se objevit film Drtič za 49,- Kč. Jednomu muži se podařilo to, co si každý z nás tajně přeje. Přišel a nikdo ho nepoznal…

Ze života mu udělali peklo. Jeho šéf je netvor, jeho vlastní žena noční můrou a jeho nejlepší přítel se ukázal jako ten nejhorší.

 

 

 

Vždycky držel jazyk za zuby, dodržoval zákony, společenská pravidla a dělal vše, co se od něj očekávalo. Ale jednoho rána se probudil a zjistil, že je bez tváře a bez identity.

 

 

 

Nekonečně dlouhé roky souhlasného kývání jsou pryč. Stal se z něj anonymní, bezvýrazný fantóm odhodlaný nelítostně se pomstít všem lidem, kteří mu ublížili. Už si nehodlá brát žádné servítky.

 

Hlavnímu hrdinovi asi nikdo nenabídl hrnek Granka a proto se vydal na cestu odplaty, která ale filmu vynesla jen průměrné hodnocení: Pokus o psychologii nevyšel, docela to nudí. Ubohý děj, špatné herecké výkony, nejasná myšlenka a hodně zbytečně holé kůže.

Zadní strana obálky 

Žánr: Thriller / Horor

Země původu: USA / Francie / Kanada

Rok vzniku: 2000

Délka: 96 minut

Původní název: Bruiser

Světová premiéra: 13. února 2000 – Kanada

Režie: George A. Romero

Scénář: George A. Romero

Produkce: Ben Barenholtz, Peter Grunwald, Allen M. Shore, Ric Shore, Martin Walters

Hudba: Donald Rubinstein

Kamera: Adam Swica

Střih: Miume Jan Eramo

Kostýmy: Alina Panova

Společnost: Canal+ / Barenholtz Productions / Romero-Grunwald Productions

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada / Waterloo, Ontario, Kanada

Hrají: Jason Flemyng (Henry Creedlow), Peter Stormare (Milo Styles), Leslie Hope (Rosemary Newleyová), Nina Garbiras (Janine Creedlowová), Andrew Tarbet (James Larson), Tom Atkins (detektiv McCleary), Jonathan Higgins (detektiv Rakowski), Jeff Monahan (Tom Burtram), Marie Cruz (číslo 9), Beatriz Pizano (Katie Saldanová), Tamsin Kelsey (Mariah Breedová), Kelly King (Gloria Kiteová), Susanne Sutchy (Colleen), Balázs Koós (Chester), Jean Daigle (Faduah), Chris Gillett (vykonavatel), Chantal Quesnel (Rita), Jennifer Foster (Carol), Boyd Banks (Jester), Neil Crone (boss), Ted Ludzik (prodavač na benzínce), Diana Platts (reportérka), Kiran Friesen (Lady Godiva), Murray Oliver (kameraman), Peter Mensah (skinhead), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailer (1:23 anglicky s českými titulky), hudební video (2:54), trailer na Šťastná čísla