Filmexport Home Video – Armádní dvojčata

Společnost Filmexport Home Video ve středu 9. prosince 2015 vydává za 99,- Kč další novinkové DVD Armádní dvojčata. Veselohra s osvědčenou komickou dvojicí Pešek-Plachta.

Hlavní hrdinkou příběhu je Řina Weberová, sličná majitelka nevalně prosperujícího fotoateliéru a dcera penzionovaného plukovníka. Její podnikatelské aktivity tajně sponzoruje postarší bankéř Novák, který by si ji rád vzal za ženu. Řina se jednoho dne setká s kamarádem z dětství, Vincencem Špačkem, který v Praze nastoupil vojenskou službu. Podnikavý Vincenc s nerozlučným spolubojovníkem Vendelínem Křídlem udělají Řininu ateliéru velkou reklamu ve vojenské posádce, takže vojáci se k Řině jen hrnou, aby je vyfotografovala a ateliér nemá najednou nouzi o zákazníky.

Jednou se tam objeví i nadporučík Novák a okamžitě se do Řiny zamiluje. Řinin otec zjistí, že dceru navštěvuje bankéř Novák, a chce, aby se s ní oženil. Novák by tak s radostí učinil, ale když se dozví, že Řina miluje nadporučíka Nováka, jeho vlastního syna, ustoupí. Mladé dvojici už nic nestojí v cestě ke štěstí. Vincenc s Vendelínem – armádní dvojčata – jsou spokojeni, že Řině pomohli.

Je to komedie, ve které nechybí kvalitní humor, romantická zápletka a milá písnička – Ó, hvězdy krásné, kam pospícháte; Jen měsíc nad řekou aj. Ve filmu uvidíte také historické záběry Prahy.

Na csfd.cz 62 procent: Nebýt Peška s Plachtou, nebylo by nač se dívat.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1937

Délka: 90 minut

Kinopremiéra v ČR: 4. února 1938

Režie: Jiří Slavíček, Čeněk Šlégl

Námět: Karel Feix (opereta Nám je hej)

Scénář: Čeněk Šlégl, Karel Feix

Produkce: Karel Feix

Hudba: Josef Stelibský

Kamera: Josef Střecha

Střih: Jiří Slavíček

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Jan Zázvorka

Společnost: Nationalfilm

Hrají: Ladislav Pešek (vojín Vincenc Špaček), Jindřich Plachta (vojín Vendelín Křídlo), František Kreuzmann (Josef Weber, rakouský důstojník ve výslužbě.), Hana Vítová (Jiřina, Weberova dcera, zvaná Řina), Jaroslav Marvan (bankéř Václav Novák), Gustav Nezval (nadporučík Zdeněk, Novákův syn), Theodor Pištěk (Alexej Maximovič Ursakov, bývalý ruský generál), Ella Nollová (Marie Špačková, hospodyně u Webrů), Jarmila Šmídová (Marie Křídlová, Vendelínova žena), Karel Spirit (Karlíček, Křídlových syn), Václav Trégl (štábní rotmistr Karel Svědínek), Marie Norrová (Svědínkova nevěsta), Eman Fiala (maďarský vojín), Eva Svobodová (služka u Novákových Rézi), Marie Červená (služka u Novákových Matylda), Ota Motyčka (komorník Petr), Marie Ptáková (paní domácí), Ferdinand Jarkovský (tajemník fy Novák), Karel Němec (tajemník fy Novák), Karel Postranecký (tajemník fy Novák), Bolek Prchal (rotmistr), Antonín Streit (nadporučík), Antonín Drvota (štábní kapitán Hájek), Jindřich Fiala (vojín), Emanuel Kovařík (vojín), Václav Menger (domovník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný