Filmexport Home Video – Milenky starého kriminálníka

Občas společnost Filmexport Home Video uvádí tituly mimo pravidelnou řadu, mnohem lépe vybavené, než je obvyklé. Ve středu 9. prosince 2015 se za 149,- Kč objeví v prodeji s popiskem Speciální DVD kolekce NFA disk Milenky starého kriminálníka. Bláznivá komedie, ve které se Vlasta Burian snaží uniknout před sňatkem s Anny Ondrákovou.

Groteskní bláznivá komedie o vlastníku továrny Pardonovi (Jan W. Speerger), který se snaží uniknout domluvenému sňatku s energickou Fifi Hrazánkovou (Anny Ondráková). Přemluví svého strýce Cyrila Pondělíčka (Vlasta Burian), aby se za něj vydával a dívku od sňatku odradil. Pondělíček se vyprávěním smyšlených historek o vraždách svých milenek pokouší Fifi uniknout, ale tato mladá a nespoutaná dívka je dobrodružstvím přímo fascinována. Veselohru na motivy Jana Skružného natočil Svatopluk Innemann. Film je doprovázen hudbou kapely Neuvěřitelno.

Jiná verze:

Továrník Pardon se na plese seznámí s Olgou, dcerou jasnovidky Štefanie Lesczynské. Známost je však přerušena, protože matka s dcerou odjíždějí. O sňatek s Pardonem má zájem Fifi Hrazánková. Pardon poprosí svého strýce Cyrila Pondělíčka, aby dívku přijal místo něho a její úmysl jí rozmluvil. Fifi Pondělíčka svede. Pardon se mezitím náhodou setká s Olgou a Štefanií a nabídne jim přístřeší u Pondělíčka, který se za něj vydává. Pondělíček pozná ve Štefanii svou někdejší lásku, Olga je jeho dcera. Štefanie ho také pozná, Pondělíček však tvrdí, že je lupič Kanibal, o němž se píše v novinách. Pardona, Štefanii a Olgu zavře do sklepa a společně s Fifi prchá. V krčmě se setkávají se skutečným Kanibalem, kterého stíhá policie. Policisté zatknou omylem Pondělíčka. Pardon se za Pondělíčka zaručí. Pravý Kanibal je pak dopaden, Pondělíček si bere Štefanii, přeje štěstí své dceři Olze s továrníkem Pardonem. Fifi je vyléčena ze svých romantických představ.

Na csfd.cz 84 procent: Filmová lahůdka, svěže působící film plný gagů a na tehdejší dobu neuvěřitelných scén.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1927

Délka: 106 minut

Kinopremiéra v ČR: 7. října 1927

Režie: Svatopluk Innemann

Námět: Josef Skružný

Scénář: Josef Skružný, Elmar Klos

Hudba: Neuvěřitelno

Kamera: Otto Heller

Architekt: Alois Mecera

Společnost: Oceanfilm

Hrají: Jan W. Speerger (továrník Pardon), Vlasta Burian (továrníkův strýc Cyril Pondělíček / kriminálník Alois Kanibal), Anny Ondráková (Hrazánkova dcera Fifi), Emilie Nitschová (Hrazánkova manželka, matka Fifi), Jiří Hron (Fifin ctitel), Betty Kysilková (jasnovidka Štefanie Lesczynská), Věra Hlavatá (dcera Lesczynské Olga), Jindřich Plachta (komorník Kristián), Rudolf Sůva (strážce zámeckého parku Alois Pivoňka), František Černý (zahradník), Jarka Pižla (zahradníkův pomocník), L. H. Struna (apač), Elsa Vetešníková (apačka), František Juhan (Fifin šofér), Ferry Seidl (vrátný v hotelu), Rudolf Stahl (detektiv), František Jerhot (velký strážník), František Malý (menší strážník), Alois Dvorský (číšník), Gustav Hrdlička (kadeřník), Anči Pírková (třetí oběť kriminálníka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: beze slov

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: černobílý PAL DVD9 4:3

Bonus: Rozhovory – Ivan Klimeš o kariéře Vlasty Buriana; Jan Ledecký o technikách virážování; Neuvěřitelno o skládání hudby pro film; Bonusový film – Lupič (výroba Alois Mecera, 6 minut, černobílý, 1927); Trailer – Milenky starého kriminálníka