DVD HIT – Hra s ohněm

Další titul od InterSonicu v obálce DVD HIT bude s číslem 8 v ediční řadě Svět krimi za 59,- Kč thriller Hra s ohněm. Na lásku je každá zbraň málo nabitá. Americký filmový thriller, který je současně historií jednoho neobvyklého milostného vztahu. Opět jsme si museli pořádně počkat, na pultech ve středu 18. srpna 2010.

Hlavní postavou je mladá sympatická umělkyně, malířka Anne Benton, která se nečekaně stane svědkem mafiánské vraždy a zavolá policii.

 

To je okamžik, který navždy změní její osud. Sama se totiž stává terčem vražedného útoku, poté co na policejní stanici uvidí jednoho z mafiánů v uniformě a uteče.

 

Když zločinci, kteří jsou jí v patách, omylem zabijí jejího přítele Boba, rozhodnou se na likvidaci prchající dívky najmout profesionála.

 

A tak Anne pronásleduje nejen policie, která potřebuje její svědectví, ale také nájemný zabiják.

 

Jejich osudové setkání v Mexiku, kde se dívka pokoušela ukrýt, však dostane zcela nečekanou podobu, když se specialista na smrt do dívky zamiluje.

 

Jasně jí dá najevo, že jsou jen dvě možnosti. Buď zemře, nebo bude žít, ale stane se jeho milenkou.

 

 

 

Ač se Anne může rozhodnout, je zcela zřejmé, že na vybranou nemá.

 

Někdy ani herecké hvězdy či dokonce legendy filmu zrovna nepomohou, malinko nad 50 procent: Spíš takové lepší béčko, Hopper se filmu zřekl, když viděl sestřih své původní 180 minutové verze. Žádná akce, žádná atmosféra, ještěže je tu Jodie ve spodním prádle.

Žánr: Thriller / Akční / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 116 minut

Původní název: Catchfire

Světová premiéra: 3. dubna 1990 – USA

Režie: Dennis Hopper aka Alan Smithee

Scénář: Rachel Kronstadt Mann, Ann Louise Bardach

Produkce: Mitchell Cannold, Dick Clark, Lisa Demberg, Paul Lewis, Dan Paulson, Steven Reuther

Hudba: Michel Colombier, Curt Sobel

Kamera: Edward Lachman

Střih: David Rawlins

Kostýmy: Nancy Cone

Společnost: Vestron Pictures / Precision Films / Mack-Taylor Productions / Dick Clark Productions

Natáčeno: Albuquerque, New Mexico, USA / Lindrith, New Mexico, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / New Mexico, USA / Seattle, Washington, USA / Taos, New Mexico, USA

Hrají: Dennis Hopper (Milo), Jodie Foster (Anne Bentonová), Dean Stockwell (John Luponi), Vincent Price (pan Avoca), John Turturro (Pinella), Fred Ward (Pauling), Julie Adams (Martha), Tony Sirico (Řek), Sy Richardson (kapitán Walker), Frank Gio (Frankie), Helena Kallianiotes (Grace Carelliová), John Apicella (muž v rafinerii), Clifford Bartholomew (policista), Kevin Bourland (muž z agentury), Carl David Burks (muž z agentury), Grand L. Bush (bankovní pokladní), Burke Byrnes (policista), Tod Davies (zasažená žena), Satya De La Manitou (zloděj aut), Ayres Donno (dívka v restauraci), a další

 

 

 

 

 

Zajímavá camea: Catherine Keener (holka kamioňáka), Charlie Sheen (Bob), Bob Dylan (umělec), Joe Pesci (Leo Carelli), Alex Cox (D. H. Lawrence), Toni Basil

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: 

Titulky: 

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: