Magic Box – Brak

Ve středu 3. února 2016 společnost Magic Box nabídne za 99,- Kč zástupce domácí tvorby v podobě filmu Brak. Ze všech postelí ona musí umřít zrovna v tý maminčiný.

Tři nejlepší kamarádi, Honza, Petr a Karel, spolu tráví většinu svého volného času. Nejčastěji se jen tak poflakují po venku, nebo vysedávají po hospodách. Jednou je ale překvapí náhlý odjezd Honzových rodičů do Francie. Hned využívají možnosti a uspořádají si pánskou jízdu. Co by to bylo za večírek, kdyby na něm nehrála hudba, nepil se alkohol a nevykouřilo pár jointů. Tak si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta nejprve nervózní kluky uklidní, potom si v koupelně šňupne drogu, předvede klukům na zahřátí striptýz, a pak si jednoho po druhém bere do ložnice. Dorazí také neodbytný poslíček s objednanou pizzou, který chce devět stovek místo pěti, protože než byla objednávka vyřízena, začala na dovoz platit noční přirážka. Rozčilenou debatu přeruší naštvaný Karel, který nadává na Nicolinu frigiditu. Vzápětí trojice zjistí, že se Nicol předávkovala a zemřela.

brak_01

brak_02

brak_03

Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nejprve se zbaví otravného rozvážeče pizzy, kterého svážou a ukryjí v komoře. Vzápětí však u dveří zazvoní Nicolin svérázný pasák Iggy. Kluci se chvíli vymlouvají, ale nakonec mu ukážou mrtvolu. Pasák jim slíbí, že si pro ni druhý den přijede, mafiánský boss Fábio, pro kterého pracuje, mu však odmítne pomoci a Iggy dá raději od všeho ruce pryč.

Osamělá neukojená sousedka, Honzův děda či Karlova přítelkyně Adéla mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách. Zdá se, že zbavit se mrtvoly bude téměř nemožné. A také je jasné, že mrtvol bude brzy mnohem víc…

Na csfd.cz 51 procent: Špatný „studentský“ film, který se bůhvíjak dostal do distribuce. Je to prostě brak.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2002

Kinopremiéra v ČR: 7. listopadu 2002

Délka: 84 minut

Režie: Karel Spěváček

Scénář: Karel Spěváček

Produkce: Zdeněk Skaunic, Josef Nepovím, Miloslav Tlusťák

Kamera: Tomáš Kresta

Střih: Zdeněk Rygl

Zvuk: Robert Slezák, Ladislav Procházka

Masky: Marie Gillová

Architekt: Petr Smola, Jiří Plášil, Eva Králová

Hrají: Vladimír Škultéty (Honza), Jan Plouhar (Petr), Ondřej Nosálek (Karel), Paula Wild (Nicol), Zdeněk Knedlo (Mexičan), Bára Štěpánová (majitelka domu), Jiří Korn (zabiják), Miroslav Moravec (Fábio), Michael Viktořík (Iggi), Hana Holišová (Adéla), Jakub Šafránek (pizza poslíček), Rudolf Mahrla (dědeček), Antonie Talacková (Petra), Hana Kovaříková (Jana), Dagmar Moráňová (Katka), Miroslav Cipra (Katčin přítel), Cyril Podolský (Kay), Pavel Melounek (Mexičan), Železný Zekon (vesničan), Richard Polzer (vesničan), Petr Stuchlík (gaucho), Dave Mendez (černoch), Jana Ambrosová (Jindra), Matyáš Březina (Tony), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný