Blesk – Siréna od Mississippi

Tak se možná opět dočkáme francouzské klasiky. Z nabídky katalogu H.C.E. jsme s logem Blesku očekávali na čtvrtek 24. června 2010 dvojici Jean-Paul Belmondo a Catherine Deneuve ve filmu Siréna od Mississippi za 59,- Kč. Dočkali jsme se až ve čtvrtek 1. července 2010.  

Stěžejní role ve filmu, který byl natáčen jako pocta mistrům Alfrédovi Hitchcockovi a Jeanu Renoirovi, vytvořili Jean Paul Belmondo a Catherine Deneuve. Film je předchůdcem později natočeného filmu z roku 2001 Sedmý hřích s Antoniem Banderasem a Angelinou Jolie a děj je u obou filmů přibližně stejný.

 

Bohatý, mladý majitel tabákových plantáží v Tichomoří Louis Mahé čeká na ostrově Réunion svou neznámou snoubenku, se kterou si vyměňovali pouze dopisy, a se kterou by se rád oženil, aby získal ženu na úrovni. Jeho předchozí milovaná mu zemřela kdysi dávno a tak hledá novou velkou lásku.

 

Tou by jistě Julie byla, nebýt toho, že je cestou shozena do moře podvodnicí Marion, která se pak za ní vydává. Je tak krásná, tajuplná, a záhadná… a Louis se bezhlavě zamiluje.

 

 

Důvěřuje své ženě natolik, že ona získává přístup k jeho penězům, o které ho připraví, a odjede s nimi do Francie. Louis se jí chce pomstít a odjíždí za ní do Evropy. Když ji znovu najde, ocitá se opět v její moci a kvůli ní dokonce spáchá i vraždu. Ona se ho pokusí otrávit, ale nakonec se mu ke všemu přizná…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Velmi slušné hodnocení kolem 70 procent: Snímek mimořádně inteligentní, strhující příběh o vášni, která spaluje a zabíjí. Studie milostného šílenství.

Vnitřní strana obálky

Zadní strana obálky 

Žánr: Krimi / Drama / Romantický

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1969

Délka: 118 minut (1:57:35)

Původní název: La Sirène du Mississippi / La Mia droga si chiama Julie / Mississippi Mermaid

Světová premiéra: 18. června 1969 – Francie

Režie: François Truffaut

Námět: Cornell Woolrich aka William Irish (román "Waltz into Darkness")

Scénář: François Truffaut

Produkce: Marcel Berbert, François Truffaut

Hudba: Antoine Duhamel

Kamera: Denys Clerval

Střih: Agnès Guillemot

Společnost: Les Films du Carrosse / Les Productions Artistes Associés / Produzioni Associate Delphos

Natáčeno: Aix-en-Provence, Bouches-du-Rhône, Francie / Alpes-Maritimes, Francie / Antibes, Alpes-Maritimes, Francie / Bouches-du-Rhône, Francie / Grenoble, Isère, Francie / Isère, Francie / Le Tampon, Réunion / Lyon, Rhône, Rhône-Alpes, Francie / Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Rhône, Rhône-Alpes, Francie / Saint Denis, Réunion / Sainte Anne, Réunion / Sainte Suzanne, Réunion

Hrají: Jean-Paul Belmondo (Louis Mahé), Catherine Deneuve (Julie Rousselová / Marion Verganová), Nelly Borgeaud (Berthe), Martine Ferriere (hostinská), Marcel Berbert (Jardine), Yves Drouhet (detektiv), Michel Bouquet (Camolli), Roland Thénot (Richard), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný