Amercom – Velké bitvy historie (11. díl) – Alexandr Veliký 334-323 př. n. l.

V pátek 25. června 2010 opět z vydavatelství Amercom v ediční řadě Velké bitvy historie ve fólii společně zatavené DVD a kniha Alexandr Veliký 334-323 př. n. l. za 99,90 Kč.

Jedná se o sérii 70 knih, věnovaných nejvýznačnějším bitvám a válečným konfliktům historie, která je doplněna o unikátní dokumentární filmy na DVD. Série "Velké bitvy historie" je českou verzí světoznámých edicí "Campaign" a "Essential Histories" britského vydavatelství Osprey Publishing.

V sérii čtenář obdrží popis všech významných bitev a vojenských kampaní historie. V každém čísle naleznete velmi obsáhlou publikaci o cca 100 stranách. Kniha obsahuje podrobnosti a popisy zúčastněných stran, klíčových postav konfliktu a podrobné historické, politické a geografické souvislosti.

Druhou částí každého čísla je pak obsáhlý dokument na DVD.

 

Alexandr Veliký

Alexandr Veliký byl bezpochyby jedním z největších vojevůdců všech dob. Dokument podrobně zkoumá nejdůležitější bitvy Alexandrova tažení – postupně analyzuje boje u Grániku, Issu, Gaugamél, Hydapsu či složité obléhání Tyru.

 

Rovněž však nabízí zajímavý pohled nejen na válečné činy velkého stratéga, ale i na život v jeho době, či na fenomén Alexandrovy osoby samotné, kdy si uchoval věhlas ještě dlouho po své smrti.

 

Kniha Alexandr Veliký 334-323 př. n. l. – Dobytí Perské říše je z roku 1991 (Alexander 334-323 BC – Conquest of the Persian Empire), má obvyklých 96 stran, křídový papír a lepenou vazbu vázaných „sešitků". Autorem knihy je John Warry, český překlad Jitka Svobodová, odborný posudek textu PhDr. Ivana Koucká.

Žánr: Dokument / Válečný

Délka: 65 minut (1:05:40)

Původní název: The Real Alexander the Great

Český komentář: Tomáš Jirman

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, polsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný