Blesk – Hadí král

„Odlehčující“ řada pondělních titulů H.C.E. s logem Blesku nabídne další televizní pytlíkovou, která se z původně hlášeného podlouhlého obalu přestěhovala na 28. června 2010. S názvem Hadí král ke koupi za 49,- Kč. Starobylé zlo povstalo!

Mladý univerzitní archeolog Dr. Harrison „Harry“ McColl a jeho partner nalézají uprostřed lybijské pouště starodávný artefakt nevyčíslitelné ceny, vytvořený v prvním století před Kristem a odkazující na legendu o tzv. Hadím králi.

Proto to, co by snad mohlo být soškou či zkamenělým pouštním drakem, okamžitě nakládají do letadla a odvážejí k bližšímu prozkoumání domů. Netuší, že jde ve skutečnosti o smrtelné nebezpečné stvoření.

Tajemnému tvorovi se ve výstavní vitrínce muzea v Pueblu Springs vůbec nelíbí. Jedná se o zkamenělého baziliška, který se již brzy, jakmile dojde k zatmění Slunce a Měsíce, probudí k životu. A pak začne chtít vládnout novému území.

Proti stvoření z časů mýtů nemá šanci ani policie, ani armáda, a začíná být jasné, že zbraň proti dokonalému zabijákovi lze hledat znovu pouze v legendách. Začíná terorizovat celé město. Čas se krátí a šance zkrotit baziliška je stále menší. Pokud neuspěje Harry McColl, čeká lidstvo poslední boj, v němž nejde zvítězit.

Od 20 do 35 procent: Další z hovadin z líhně Sci-Fi Channel. Mizerný scénář, špatná režie, přehrávající herci, špatné triky. Klasický odpadový produkt. Do nebe volající drzost vydávat tohle za film s napětím a hororovými prvky.

Zadní strana obálky

Žánr: Akční / Horor / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 85 minut (některé dostupné obaly uvádí 46 minut!)

Původní název: Basilisk: The Serpent King

Světová premiéra: 25. listopadu 2006 – USA

Režie: Stephen Furst aka Louie Myman

Scénář: Wil McCarthy, Chase Parker

Produkce: Jeffery Beach, John Cappilla, Phillip J. Roth, T. J. Sakasegawa

Hudba: Nathan Furst

Kamera: Anton Bakarski

Střih: John Quinn

Kostýmy: Irena Veselinova

Společnost: Sci Fi Pictures

Natáčeno: Bulharsko

Hrají: Jeremy London (doktor Harrison ‚Harry‘ McColl), Wendy Carter (Rachel Donegalová), Cleavant Derricks (plukovník Douglas), Griff Furst (Rudy Skeeters), Sarah Skeeters (Sierra), Stephen Furst (profesor Carlton), Yancy Butler (Hannah), Doug Dearth (Brock), Bashar Rahal (vůdce beduínů), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný