InterSonic – Ukřižování

InterSonic stále hrne několik disků na pulty denně a ve čtvrtek 1. července 2010 jedním z nich bude rekonstrukce jednoho z nejbrutálnějších trestů smrti v historii lidstva, další dokument z dílny History Channel s názvem Ukřižování za 59,- Kč.

Jeden z nejkrutějších způsobů popravy v historii, kterým byli trestáni zejména ti, co neměli žádná práva. Odsouzený byl zbičován, poté vysvlečen a následovně ve výšce asi 3 metrů připevněn ke kříži. Ruce i nohy mu byly přibity silnými hřeby a nad hlavu mu bylo vepsáno jméno a prohřešek.

 

Nejznámějším případem ukřižování je smrt Ježíše Krista, díky níž je mylně spojováno s křesťanstvím. Ve skutečnosti bylo používáno dávno předtím.

Forezní rekonstrukce, počítačová animace a záběry soudobého ukřižování odhalují mechanismus procesu, příčiny úmrtí a míru očekávané, leč nepochopitelné brutality.

Zadní strana obalu 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 88 minut

Původní název: Crucifixtion

Světová premiéra: 23. března 2008 – USA

Režie: John Taylor

Scénář: Sarah Kass

Produkce: David M. Frank, Kelly Gavin

Kamera: Randall Love

Střih: Mike Bruining

Kostýmy: Lisa Vandenberghe

Společnost: Indigo Films / History Channel

Natáčeno: Antioch, Kalifornie, USA / Berlín, Německo / Calistoga, Napa Valley, Kalifornie, USA / La Verne, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Mississippi, USA / Stanford, Kalifornie, USA

Hrají: Arlo Hemphill (římský Centurion), Larry Kitagawa (samuraj), James Olea (židovský sedlák), Alden Olmsted (zloděj na kříži), Sharise Parviz (Desciple), Brian Peccia (Jehohanan), James Pelican (Ježíš), Jeff Redlick (asyrský voják), Travis Smith (sedlák na kříži), Erik Sundquist (zloděj na kříži), Rodrigo Villagomez (asyrský trestanec)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: