Magic Box – Herkules

Ve čtvrtek 9. června 2016 společnost Magic Box v edici Disney – Klasické pohádky nabídne v nové verzi obalu za 199,- Kč kreslenou variaci na klasické téma Herkules. Walt Disney uvádí vzrušující dobrodružství antického superhrdiny.

Disneyho 35. animovaný film HERKULES je plný zábavy, písniček a dobrodružství.

Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí jeho věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny.

Nezapomenutelný film od tvůrců Aladina nebo Malé mořské víly je stejně nezapomenutelný, jako jeho hlavní hrdina.

herkules_mb_01

herkules_mb_02

herkules_mb_03

Alternativně:

Hercula, syna vládce bohů Dia, unesli z kolébky na Olympu. Odporní nohsledi proradného krále podsvětí Háda naštěstí nedotáhli svůj úkol do konce – podařilo se jim sice Hercula pomocí kouzelného lektvaru téměř zbavit božství, ale k smrtící ráně, která měla ukončit chlapcův život dříve než dospěje a zkříží Hádovy plány, se už nedostali. Hercula pak našel bezdětný pastýř a vychoval ho jako vlastní dítě. Uběhlo osmnáct let a Hercules dospěl v statného mládence, který je pro svou neovladatelnou sílu a nešikovnost postrachem širokého okolí. Když se jednoho dne všemi opovrhovaný mladík náhodou dozví, že je synem samotného Dia, neváhá ani minutu a vydává se na cestu za dobrodružstvím. Během ní se stačí zamilovat, překazit nekalé Hádovi plány a stát se skutečným hrdinou … nejen silou svalů, ale i příkladným charakterem.

Na csfd.cz 79 procent: Klasická animace, pohoda, vtip. Film, kterému člověk promine, že s původními bájemi nemá vlastně pranic společného.

herkules_mb

herkules_mb_back

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Fantasy / Hudební / Rodinný / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Původní název: Hercules

Světová premiéra: 13. června 1997 – USA

Délka: 89 minut

Režie: Ron Clements, John Musker

Scénář: Ron Clements, John Musker, Don McEnery, Bob Shaw, Irene Mecchi, Kaan Kalyon, Kelly Wightman, Randy Cartwright, John Ramirez, Jeff Snow, Vance Gerry, Kirk Hanson, Francis Glebas, Mark Kennedy, Bruce Morris, Don Dougherty, Thom Enriquez

Produkce: Ron Clements, Alice Dewey, Kendra Halland, John Musker, Noreen Tobin

Hudba: Alan Menken

Střih: Tom Finan, Robert W. Hedland

Společnost: Walt Disney Feature Animation / Walt Disney Pictures

Hlasy v původním znění: Tate Donovan (Hercules), Josh Keaton (mladý Hercules), Roger Bart (mladý Hercules – zpěv), Danny DeVito (Phil), James Woods (Hades; pán podsvětí), Susan Egan (Meg), Bob Goldthwait (Pain), Matt Frewer (Panic), Rip Torn (Zeus), Samantha Eggar (Hera, Herkulova matka), Barbara Barrie (Alcmene; Herkulova pěstounka), Hal Holbrook (Amphitryon), Paul Shaffer (Hermes; posel bohů), Amanda Plummer (Clotho), Carole Shelley (Lachesis), Paddi Edwards (Atropos), Charlton Heston (vypravěč), Patrick Pinney (kyklop), Lillias White (Calliope – múza epiky a vůdkyně múz), Vanéese Y. Thomas (Clio – múza historie, s koňským ohonem), Cheryl Freeman (Melpomene – múza tragédie, s dlouhými vlasy), La Chanze (Terpsichore – múza tance, kudrnatá), Roz Ryan (Thalia – múza komedie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 5.1 francouzsky, 5.1 holandsky, 2.0 maďarsky, 2.0 polsky, 2.0 slovensky

Titulky: česky, anglicky, francouzsky, holandsky, maďarsky, polsky, slovensky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,66:1, podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: Herkulova výtvarná galerie, Disneyho průvodce řeckou mytologií, Jak se točil Herkules, Zazpívejme si „Hrdinou stal se“ („Zero to Hero“)