Magic Box – Život brouka

V neděli 12. června 2016 se v novém obalu edice Disney & Pixar vrací z katalogu společnosti Magic Box za 199,- Kč animák Život brouka. Nech brouka žít ! Rodinný animovaný film od tvůrců Toy Story – Příběh hraček.

Oscarový režisér John Lasseter se po úspěchu TOY STORY pustil se svým týmem počítačových animátorů do dalšího celovečerního filmu. Odehrává v miniaturním světě pracovitých a veselých mravenců, kteří jsou každý rok sužováni nájezdem žravých kobylek.

Život není pro mravence, žijící na Mravenčím ostrově, žádný piknik. Každé léto přilétají sarančata pod vedením zlého a panovačného Kobyláka – a silou mocí vymáhají z pracovité kolonie podstatnou část letní tvrdě vydřené sklizně. Náš hrdina, mravenčí vynálezce a myslitel Flik, posmívaný a odstrkovaný pro svou neschopnost přizpůsobit se konzervativně orientované kolonii, si vezme za úkol přivést pomoc zvenčí. Pro boj proti sarančatům omylem naverbuje nezaměstnanou skupinu podřadných cirkusových umělců. Falešní „bojovníci“ a celá mravenčí kolonie musí napnout všechny síly, překonat tradiční strach a postavit se drzým vetřelcům…

zivot_brouka_01

Alternativně:

Začíná cesta do miniaturního světa brouků, kde se pod každým listem skrývá spousta dobrodružství a legrace. Život brouka od společností Pixar a Disney každého pobaví fascinujícím množstvím různých postaviček a skvělých zábavných scén plných smíchu, ale také naprosto revolučním zpracováním filmu pomocí nejnovějších počítačových technologií.

Jménem „všech utlačovaných brouků světa” se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout „brouky válečníky”, aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné „hrdinů proti své vůli”!

Život brouka je napěchován akčními scénami, humorem, ukázkami týmové spolupráce a odhodlání. Pokaždé, když si DVD pustíte, objevíte spoustu nových detailů, kterých jste si předtím nevšimli.

zivot_brouka_02

A do třetice:

Našim hlavním hrdinou je Flik, šikovný mladík a zneuznaný mravenčí vynálezce, kterého „geniální“ nápady se téměř vždy s osudovou neodvratností zvrhávají v katastrofu. Tentokrát se Flikovi „zcela náhodou“ podařilo zničit připravené zásoby potravy pro kobylky. A tak, zatímco se celé mraveniště pouští znovu do obstarání potravy pro vůdce kobylek Hoppera, je Flik vyslán do světa, aby zrealizoval svůj smělý plán. Ve městě chce najmout velké brouky, kteří by jeho mraveniště před kobylkami ochránili.

Upřímně řečeno – v mraveništi už nikdo nedoufá ve Flikův návrat (ba naopak, věří, že se ten kazisvět už nikdy neobjeví) a o to je jejich překvapení větší, když se náš génius vrátí s bandou podezřele veselého hmyzu. Že by byl opravdu tak šikovný a Štěstěna stála všem po boku? Ne, ne – omylem najal ve městě skupinu artistů z blešího cirkusu. Jenže to, co na první pohled vypadá na největší průšvih, se zcela nečekaně mění v triumf, když se do boje proti Hopperovým kobylkám zapojí nejen brouci, ale i celé mraveniště se svými doposud příliš ušlápnutými obyvateli…

zivot_brouka_

zivot_brouka_back_

Na csfd.cz 75 procent: Především pro mladší publikum, ale dospělí se určitě nenudí.

Zadní obal

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Komedie / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Původní název: A Bug’s Life

Světová premiéra: 14. listopadu 1998 – USA

Kinopremiéra v ČR: 25. února 1999

Délka: 91 minut

Režie: John Lasseter, Andrew Stanton

Námět: John Lasseter, Andrew Stanton, Joe Ranft

Scénář: Andrew Stanton, Don McEnery, Bob Shaw

Produkce: Darla K. Anderson, Kevin Reher

Hudba: Randy Newman

Kamera: Sharon Calahan

Střih: Lee Unkrich

Společnost: Pixar Animation Studios / Walt Disney Pictures

Natáčeno: Pixar Animation Studios – 1200 Park Avenue, Emeryville, Kalifornie, USA / Walt Disney Feature Animation – 500 S. Buena Vista Street, Burbank, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Dave Foley (Flik), Kevin Spacey (Hopper), Julia Louis-Dreyfus (Atta), Hayden Panettiere (Dot), Phyllis Diller (královna), Richard Kind (Molt), David Hyde Pierce (Slim), Joe Ranft (Heimlich), Denis Leary (Francis), Jonathan Harris (Manny), Madeline Kahn (Gypsy Moth), Bonnie Hunt (Rosie), Michael McShane (Tuck / Roll), John Ratzenberger (P. T. Flea), Brad Garrett (Dim), Roddy McDowall (pan Soil), Edie McClurg (Dr. Flora), Alex Rocco (Thorny), David Ossman (Cornelius), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: Geriho hra – Oscar 1997 za nejlepší krátký animovaný film; Vystřižené scény