Filmag zábava – Střílej, abys přežil

Filmag představí v pátek 9. července 2010 v ediční řadě Zábava další hereckou hvězdu v méně známém filmu, Kevin Costner nám radí Střílej, abys přežil za 45,- Kč. Drsná gangsterka.

Oscarový herec a režisér Kevin Costner (Tanec s vlky, Osobní strážce, JFK) zazářil v roce 1989 v působivém kriminálním dramatu.

Píše se rok 1926, v Číně zuří občanská válka. Ted Beaubien, chladnokrevný pašerák zbraní v Montrealu, je přinucen účastnit se popravy své přítelkyně. Když se mu podaří utéct, ovládne ho jediný pocit – touha po pomstě.

Cesta k ní vede přes přitažlivou majitelku nočního klubu, ale také přes trpkou zkušenost, že zamilovat se je pro muže, který musí zabíjet, stejně nebezpečné, jako přiložit zbraň k vlastnímu spánku a zlehka si pohrávat se spouští.

Zatímco imdb.com jen 36, csfd.cz 60 procent. Komentáře víceméně jen zahraniční: Poněkud ošuntělé. Jednoduchý film, kde toho moc nenamluví. Nějak to působí, jako kdyby byl Costner jen náhradou za původně zamýšleného jiného herce. Jeho partnerka vypadá spíš jako jeho matka. Melodrama vhodné jen pro fanoušky Kevina Costnera.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 79 minut (nesestříhaná verze 92 minut)

Původní název: The Gunrunner

Světová premiéra: 1. ledna 1989 – USA

Režie: Nardo Castillo

Scénář: Arnold Arnie C. Gelbart

Produkce: Robert J. Langevin, Richard Sadler

Hudba: Rex Taylor Smith

Kamera: Alain Dostie

Střih: André Corriveau

Kostýmy: Denis Sperdouklis

Společnost: New World Pictures / Video Voice

Natáčeno: Kanada

Hrají: Kevin Costner (Ted), Sara Botsford (Maude), Paul Soles (Loebman), Ron Lea (George), Aline Van Dine (Grace), Daniel Nalbach (Max), Martin Neufeld, David Conner (první muž), John Gauthier (Johnny Goar), Steve Michael (Aïello), Pierre Thériault (Gabias), Louise Laparé (žena v Číně), Peter Chiang (Chu), Neil Kelly (skotský celní úředník), Karen Racicot (Marie -Thérèse), Sébastien Dhavernas (Fred Samuel), Yann Le Derff (první důstojník), Ranee Lee (zpěvák), Oliver Jones (Maudin pianista), Nick Pensato (akordeonista), Harvey Berger (starší celní úředník), Gerald Iles (vyvolávač), Julien Poulin (první vetřelec), Fred Pratt (druhý vetřelec), David Rigby (terorista), Jérôme Tiberghien (terorista), Ruth Dahan (Ada), Larry Lewis (Robert), Mitch Martin (Rosalyn), Gerard Parkes (Wilson), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: