Eusebius – Dům veselých duchů

Společnost Eusebius vydává další z filmů v portfoliu MagicBoxu a v pátek 9. července 2010 bude za 49,- Kč ke koupi již skoro pamětnická hororová komedie Dům veselých duchů. On je Američan a ona je duch. On má ženu hysterku, ona za muže svého vraha. Jak tahle láska na hradě dopadne?

Hvězdami této radostně duchařské komedie, jiskřící romantikou a rozvernými nadpřirozenými efekty, jsou Daryl Hannah, Peter O’Toole a Steve Guttenberg.

 

Spolu s nimi se ve filmu scenáristy a režiséra Neila Jordana představí Beverly D’Angelo, Jennifer Tilly, Peter Gallagher a Liam Neeson. Ti obývají Dům veselých duchů, kde zažijete největší legraci, jakou můžete zažít na tomto… nebo na onom světě!

 

Zchudlý šaramantní Peter Plunkett vymyslí dokonalý plán, jak zachránit svůj zadlužený zámek v Irsku: naláká americké turisty na to, že v domě straší. Když si ale Peter a jeho personál navléknou prostěradla a řetězy a vydají se strašit, vyděsí nejen platící hosty… probudí také skutečné duchy hradu Plunkett!

 

A když americký turista Jack zahlédne nádherného ducha jménem Mary, je to láska na první pohled. Jediné, s čím si teď Jack musí dělat starosti, je vraždící duch Maryina manžela…a jejich dvousetletý věkový rozdíl!

 

Mírně nadprůměrné hodnocení a nostalgie ošoupaných VHS: Každá postava je mile trefená. Absurdně roztomilý a zábavný úlet k popukání. Některým se vybavuje Beetljuice.

Žánr: Komedie / Horor / Fantasy / Romantický

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1988

Délka: 94 minut

Původní název: High Spirits

Světová premiéra: 18. listopadu 1988 – USA

Režie: Neil Jordan

Scénář: Neil Jordan

Produkce: Mark Damon, Moshe Diamant, Nik Powell, Selwyn Roberts, Eduard Sarlui, David Saunders, Jon Turtle, Stephen Woolley

Hudba: George Fenton

Kamera: Alex Thomson

Střih: Michael Bradsell

Kostýmy: Emma Porteus

Společnost: Palace Pictures / Vision PDG

Natáčeno: Dromore Castle, Askeaton, Killarney, County Kerry, Irsko

Hrají: Peter O’Toole (Peter Plunkett), Donal McCann (Eamon), Mary Coughlan (Katie), Liz Smith (paní Plunkettová), Tom Hickey (Sampson), Tony Rohr (Christy), Hilary Reynolds (Patricia), Isolde Cazelet (Julia), Little John (vrátný), Steve Guttenberg (Jack Crawford), Beverly D’Angelo (Sharon Brogan Crawfordová), Jennifer Tilly (Miranda), Peter Gallagher (bratr Tony), Martin Ferrero (Malcolm), Connie Booth (Marge), Krista Hornish (Wendy), Matthew Wright (Woody), Paul O’Sullivan (Graham), Daryl Hannah (Mary Plunkett Broganová), Liam Neeson (Martin Brogan), Ray McAnally (Plunkett senior), Aimée Delamain (skvělá babička Plunkettová), Ruby Buchanan (skvělá teta Man), Preston Lockwood (skvělý strýc Peter), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: