Blesk – Chatova země

Pokud jste příznivci Charlese Bronsona a kupovali jste předchozí (občas nic moc) tituly, nemělo by vám uniknout další chystané DVD. S logem deníku Blesk vydává Hollywood Classic Entertainment ve čtvrtek 8. července 2010 za 59,- Kč antirasistický western Chatova země. Působivé svědectví o rasistické aroganci bílých osadníků v Americe 19. století. Koho nezahubí jeho země, toho zničí Chato sám – jeho pomstě nikdo neunikne!

Hlavní postavou westernového příběhu je zahořklý apačský míšenec Pardon Chato, který si v jednom podniku na americkém jihozápadě objedná drink.

 

 

 

Dostane se mu však jen opovržení místních bělochů. Když sáhne po zbrani, chce ho šerif zastřelit. Chato je ale rychlejší a šerif se kácí mrtev k zemi.

 

Od té chvíle se stává terčem nelítostného pronásledování bandou, kterou vede Joshua Everette, jižanský kapitán. Chato se rozvášněným bělochům snaží uniknout, situace se však změní v okamžiku, kdy banda přepadne jeho dům, zboří ho a znásilní jeho manželku.

 

Nemluvný indián přestane utíkat, otočí se a z pronásledovaného se stane nelítostný pronásledovatel. Urputně jde po stopách Everettovy bandy, odhodlán pomstít zločin na své manželce.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

  

Obrazovka z DVD 

Přes 60 procent: Taková přímočará jednoduchá westernová vyvražďovačka, v níž tentokrát neumírají indiáni.

Vnitřní strana obalu 

Zadní strana obalu 

Žánr: Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 1972

Délka: podle zahraničních zdrojů 110 minut, podle obalu 96 minut (1:36:00)

Původní název: Chato’s Land

Světová premiéra: 25. května 1972 – USA, Los Angeles

Režie: Michael Winner

Scénář: Gerald Wilson

Produkce: Michael Winner

Hudba: Jerry Fielding

Kamera: Robert Paynter

Střih: Michael Winner

Kostýmy: Jerry Fielding

Společnost: Scimitar Films

Natáčeno: Almería, Andalucía, Španělsko

Hrají: Charles Bronson (Pardon Chato), Jack Palance (kapitán Quincey Whitmore), James Whitmore (Joshua Everette), Simon Oakland (Jubal Hooker), Ralph Waite (Elias Hooker), Richard Jordan (Earl Hooker), Victor French (Martin Hall), Sonia Rangan (Chatova žena), William Watson (Harvey Lansing), Roddy McMillan (Gavin Malechie), Paul Young (Brady Logan), Lee Patterson (George Dunn), Roland Brand, Peter Dyneley (Ezra Meade), Hugh McDermott (barman), Celestino González, Florencio Amarilla, Verna Harvey (Shelby Hooker), Sally Adez (Moira Loganová), Clive Endersby (Jacob Meade), Rebecca Wilson (Edna Malechie), Luis Amarilla, Richard Basehart (Nye Buell), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1 – podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný