Filmag válka film – Nepřátelská linie

Filmag plánoval na úterý 20. července 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Válka film pro tuto řadu titul netradičního původu, francouzské epické válečné drama z Francie roku 1944 Nepřátelská linie. Nakonec se film neobjevil a v edičím plánu figuruje až 7. září 2010.

Do Francie roku 1944 je situováno válečné drama nabízející jak velkolepé bojové scény, tak i působivý pohled do morálky jednotlivých vojáků. Příběh se soustředí na četu spojeneckých vojáků, kteří kvůli špatným rozkazům uvízli v samém středu nepřátelského území. Nyní, obklopeni fašistickými vojsky, musí spojit své síly, aby si probili cestu ke svobodě. Moderně natočený snímek se nese v duchu filmů Zachraňte vojína Ryana nebo Tenká červená linie, kdy epické scény střídají strhující lidská dramata.

 

Podle traileru na předchozích vydaných DVD to nevypadalo až tak špatně, první varování ale přichází se studiem detailů o filmu – rovnou na video, jeden jediný tvůrce obsloužil u filmu úplně všechno, na imdb.com hlasovalo 9 lidí? Na csfd.cz se titul dočkal cca 30 procent a mínění diváků lze shrnout do hesla z jednoho zahraničního warezu: Stupid french war movie. Přirovnávat něco takového k výše zmíněným válečným skvostům je opravdu velká odvaha.

Zadní strana obalu 

Žánr: Válečný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2006

Délka: 106 minut

Původní název: La croisée des chemins

Režie: David Aboucaya

Scénář: David Aboucaya

Produkce: David Aboucaya

Hudba: David Aboucaya

Kamera: David Aboucaya

Hrají: Manuel Gonçalves, Christian Perrette (Mike), Lucas Pedroni, Emmanuel Perdrix, Pierre Loussier (kapitán), Alain Marseglia, Jérôme Voyon, Natale Naccari, Marie-Line Royer, Estelle Gonçalves, Sylvette Aboucaya, Michel Perrette, Cedric Pegliasco, Claude Cullot, David Jordan, Samuel Aboucaya, Adam Aboucaya, Alain Marseglia, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: