Codi – Řím – Vzestup a pád impéria 8 – Hněv bohů

Vydavatelství Codi v úterý 7. září 2010 pokračuje ve vydávání luxusně baleného dokumentu z dílny History Channel, na pulty dorazí další disk ze třináctidílné série o historii Říma. Obálka nese název Řím – Vzestup a pád impéria 8 – Hněv bohů, prodejní cena 99,- Kč

Na počátku třetího století se Řím nachází v krizi. Zpustošený občanskou válkou a invazí nepřátel, nyní čelí snad ještě většímu problému – novému náboženství – křesťanství.

 

Hněv bohů 

 

Věrný generál císaře Filipa – Decius svaluje vinu za útoky Gótů na hranici impéria i za povstání zrádců proti císaři na jeho shovívavost vůči křesťanům. Ale sám Decius se také brzy stane zrádcem, utká se s Filipem v bitvě a zajistí si korunu pro sebe.

 

 

 

Už jako císař se snaží získat zpět přízeň pohanských bohů a první obětí jeho vlády jsou křesťané. Přesto se bohové i nadále hněvají – na Řím udeří mor a Gótové podnikají mohutné invaze na území impéria. Decius a jeho syn Herennius přinutí k vojenské konfrontaci Cnivu, gótského krále.

 

 

 

Bitva skončí smrtí Decia – a je to poprvé, kdy byl římský císař zabit v bitvě s barbary. Naneštěstí pro Římskou říši to nebude naposled.

 

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Původní název: Rome – Rise And Fall of an Empire – Wrath of the Gods

Světová premiéra: 8. září 2008

Délka: 45 minut (44:37)  

Režie: Rex Piano 

Scénář: Carrie Gardner 

Produkce: Char Gardner, Robert H. Gardner

Kamera: Nick Gardner

Střih: Simonas Slizys 

Společnost: Gardner Films / A&E Television Networks / History Channel

Hrají: Leif Anders (vypravěč)

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (ve skutečnosti 1,78:1)  

Bonus: z nabídky Codi