North Video – Xena: Princezna bojovnice – 4. DVD – 1. série

Fantasy seriál Xena – princezna bojovnice zvolnil s poklesem epizod na disk tempo a natáhl se daleko do budoucnosti. Přesto se neohrožená princezna ze starých legend vrací. Čtvrtý disk v podání Aha! a North Video vychází v úterý 31. března 2009. Cena 49,- Kč

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha měla změnit svět. 

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných.  

Na disku další dvě epizody:  

11. Černý vlk (The Black Wolf – 8. ledna 1996) – 42:26

Rebelii proti tyranu Xerxovi vede neznámý muž zvaný Černý vlk. Aby ho Xerxes dopadl, uvězní několik vesničanů a vyhrožuje, že je zabije, pokud se pravý Černý vlk neukáže.

Nebo jinak:

Vesnici trápí velkými daněmi král Xerxes, a proto se na scéně objeví odbojník s krycím jménem "Černý vlk", aby vesničanům vrátil jejich peníze. Xerxes proto jeho stoupence uvrhne do žaláře. Když do vesnice dorazí Xena, setká se se svoji známou, jejíž dcera Flora se také nachází ve vězení. Xena se rozhodne dívku zachránit, a tak uzavře s Xerxem dohodu, podle které mu najde a vydá pravého Černého vlka. 

Režie: Mario DiLeo 

Scénář: Alan Jay Glueckman 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Jonathan Bell-Booth (vrchní strážce), John Dybvig (Ox), Colin Francis (mrzout), Tim Hosking (kovář), Adam Middleton (příznivec Černého vlka), John Pemberton (vezeňská stráž), Jim Rawdon (otec), Robert Trebor (Salmoneus), Kevin J. Wilson (Xerxes), Nigel Harbrow (Koulos), Emma Turner (Flora), Ian Hughes (Diomedes), Maggie Tarver (Hermia), Ross Duncan (Parnassus)

12. Střezte se Řeků přinášejících dary (Beware Greeks Bearing Gifts – 15. ledna 1996) – 42:32  

Trója je obléhána Řeky. Helena chce válku ukončit a vydat se řeckému vůdci Meneláovi. Náhle se Řekové stáhnou a zanechají před branou dar – velkého dřevěného koně…  

Nebo také:

Xenu žádá o pomoc Helena Trójská, nejkrásnější žena světa, kvůli které se rozpoutala válka mezi Trójany a Sparťany. Když se Xena s Gabrielou dostanou do Tróje, Gabriela zde potkává muže, kterého si kdysi měla brát. Po prohrané bitvě Sparťané nechávají v Tróji dar v podobě velkého koně, ale Xena ví, že za vším je lest.

Režie: T. J. Scott 

Námět: Roy Thomas, Janis Hendler

Scénář: Adam Armus, Nora Kay Foster 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Galyn Görg (Helena Trójská), Scott Garrison (Perdicus), Cameron Rhodes (Deiphobus), Warren Carl (Paris), Ken Blackburn (král Menelaus), Adrian Keeling (Miltiades), Matthew Jeffs (trójský voják), Geoffrey Knight (trójský strážce), Aidan MacBride-Stewart (řecký voják), John Manning (řecký zvěd)

Nová verze obálky 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland  

Zadní strana 

Údaje o DVD:  

Délka: cca 85 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný