Hollywood Classic Entertainment – Univerzální voják: Znovuzrození

Původní snímek měl značný ohlas, dočkal se pokračování (které vcelku propadlo) i řady velmi volných, levných a špatných epigonů. A pak po dlouhých letech přišlo plnohodnotné a kupodivu poměrně dobře přijaté pokračování, které nabízí H.C.E. pro trafikový prodej v digipackovém balení FilmParáda za velmi překvapivých 69,- Kč namísto dosud obvyklé a očekávané necelé stokoruny. Řeč je o snímku Univerzální voják: Znovuzrození, který vychází v úterý 20. července 2010.

Pomocí ukradené přísně tajné technologie teroristé vytvořili další generaci Universálního vojáka – elitního válečníka geneticky změněného na naprogramovatelný stroj na zabíjení. S tímto "Univojákem", který je vede, obsadí ochromený Černobylský jaderný reaktor a hrozí, že vypustí smrtící radioaktivní mrak. Jediný, kdo je může zastavit, je Luc Deveraux, universální voják, který byl vyřazen už před lety.

 

 

 

Reaktivován a znovu vycvičen, Deveraux musí vzít útokem dobře vyzbrojenou pevnost. Ale uvnitř najde ne jednoho, ale hned dva téměř nezničitelné válečníky. Andrew Scott, Deverauxův (ne)přítel z původního Universálního vojáka, byl tajně znovu postaven a upgradeován. Nyní jsou tito elitní bojovníci připravení a naprogramováni zabíjet; a osud milionů životů visí na vlásku této vysoce akční podívané.

Hodnocení mezi 50 až 60 procenty. Pro někoho skvěle natočené souboje, syrové prostředí a nekompromisní bijec Arlovski, pro jiné utrpení při sledování zestárlých hlavních hrdinů, pro které je rychlejší pohyb utrpením, při sledování ultra laciných exteriérů a při sledování herecky neschopného Arlovskiho, který ani neumí prodat své dovednosti a jen zbytečně máchá pěstmi.

Žánr: Akční / Drama / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 93 minut

Původní název: Universal Soldier: Regeneration

Světová premiéra: 1. října 2009 – USA (Austin Fantastic Fest)

Režie: John Hyams

Scénář: Victor Ostrovsky, Richard Rothstein, Christopher Leitch, Dean Devlin

Produkce: Craig Baumgarten, Mark Damon, Moshe Diamant, James Portolese, Israel Ringel, Courtney Solomon, Tamara Stuparich de la Barra

Hudba: Kris Hill, Michael Krassner

Kamera: Peter Hyams

Střih: Jason Gallagher, John Hyams

Kostýmy: Sonia Despotova, Elitsa Taseva

Společnost: Foresight Unlimited / Signature Pictures / Baumgarten Management and Productions / Unisol 3 Distribution

Natáčeno: Bulharsko

Hrají: Jean-Claude Van Damme (Luc Deveraux), Dolph Lundgren (Andrew Scott), Andrei ‚The Pitbull‘ Arlovski (NGU), Mike Pyle (kapitán Kevin Burke), Corey Johnson (plukovník John Coby), Garry Cooper (doktor Porter), Emily Joyce (doktorka Sandra Flemingová), Zahary Baharov (velitel Topov), Aki Avni (generál Boris), Kerry Shale (doktor Colin), Yonko Dimitrov (Dimitri), Violeta Markovska (Ivana), Stanislav Pishtalov (P. M. Musayev), Marianne Stanicheva (Olga), John Laskowski (kapitán), Kristopher Van Varenberg (Miles), Franklin A. Vallette (technik), Shelly Varod (tlumočnice), Radina Kardjilova (číšnice), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: