Hollywood Classic Entertainment – Milý Johne

Z katalogu H.C.E. další digipackové balení edice FilmPremiéra za 99,- Kč a zcela čerstvoučká romanťárna Milý Johne v pátek 23. července 2010.

Režisér Lasse Hallström, tvůrce poetických hitů Pravidla moštárny a Čokoláda, natočil silný romantický příběh lásky, která musí neustále překonávat odloučení a nepřekonatelné dálky.

 

Mladý voják potká mladou dívku a pro oba je z toho osudová láska. Jak už to tak bývá, na začátku jejich vztahu sehrála obrovskou roli náhoda. Bez ní by se pravděpodobně nepotkali, natolik odlišné bylo jejich zázemí. John Tyree slouží u Zelených baretů, speciální jednotky americké armády, a do rodné Jižní Karolíny ho přivedl opušťák, během něhož si chce odpočinout od stresu z neustálé bojové pohotovosti a také strávit nějaký čas s otcem. Idealistická studentka Savannah Curtis si tu pro změnu užívá prázdniny v honosném rodinném sídle.

 

Z nesmělého oťukávání se po dvou společně strávených týdnech vyvinula láska jako trám. Ani jednoho z nich by do té doby nenapadlo, že by si na jiném člověku dokázali vypěstovat takovou závislost. Jenže dovolenka, respektive prázdniny musí jednou skončit. A tak namísto happy-endu přichází život, voják musí zpět k jednotce a do služby je v následujících letech povoláván stále častěji.

 

Vídají se jen sporadicky, po 11. září se Johnova vojenská mise na Blízkém Východě neustále prodlužuje. Dobu odloučení musí milenci zmírňovat korespondencí, něžné dotyky nahrazují jen slova z dopisního papíru… Svůj životní vztah tak žijí oba hlavně prostřednictvím papíru, společného času je málo.

 

Spokojí se s tím po zbytek života? Je vojenská služba dostatečný důvod k životu? Kdy bude „Milý Johne" napsáno naposledy?

Necelých 60 procent: Pořád čekáte nějaké to drama, napětí, že se bude něco dít – a ono furt nic. Kýčovité, předvídatelné, snesitelné, oddechové, zapomenutelné.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Romantický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 104 minut

Původní název: Dear John

Světová premiéra: 24. ledna 2010 – USA

Kinopremiéra v ČR: 11. března 2010

Režie: Lasse Hallström

Námět: Nicholas Sparks

Scénář: Jamie Linden

Produkce: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ken Halsband, Ryan Kavanaugh, Jamie Linden, Jeremiah Samuels, Tucker Tooley

Hudba: Deborah Lurie

Kamera: Terry Stacey

Střih: Kristina Boden

Kostýmy: Dana Campell, Kathryn Langston

Společnost: Relativity Media / Temple Hill Entertainment

Natáčeno: Charleston, South Carolina, USA / Edisto Island, South Carolina, USA / South Carolina, USA / Sullivan’s Island, South Carolina, USA

Hrají: Channing Tatum (John Tyree), Amanda Seyfried (Savannah Curtisová), Richard Jenkins (pan Tyree), Henry Thomas (Tim Wheddon), D. J. Cotrona (Noodles), Cullen Moss (Rooster, Dan Rooney), Gavin McCulley (Starks), Jose Lucena Jr. (Berry), Keith Robinson (kapitán Stone), Scott Porter (Randy), Leslea Fisher (Susan), William Howard Bowman (Daniels), David Andrews (pan Curtis), Mary Rachel Dudley (paní Curtisová), Bryce Hayes (žluté triko), Braeden Reed (Alan v 6 letech),  Luke Benward (Alan ve 14 letech), Tom Stearns (dealer), Michael Harding (dealer), Brett Rice (pastor), David Dwyer (Steve), Anthony Osment (jiný surfař), Jim Wenthe (profesor), Matt Blue (dokotr), Maxx Hennard (Berg), Jay Phillips (mladý Beret), Steven O’Connor (plukovník Kittrick), Jessica Lucas (Timova zdravotní sestra), Bryce Hogarth (John v 7 letech), Ron Shelley (ochranka letiště), Cenk Otay (křičící muž), Russell A. Turner (Adams), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: film o filmu, z natáčení, rozhovory, upoutávka, TV spoty