Bohemia Motion Pictures – Ve jménu krve

V pátek 76. ledna 2017 nabízí společnost Bohemia Motion Pictures za 299,- Kč další z titulů svého katalogu, thriller Ve jménu krve. Ochránit dceru je krvavá práce!

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu „Hells Angel“ Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Momentálně provozuje tetovací salon a tak trochu se snaží sekat dobrotu… Svobodu si ale neužije příliš dlouho – když se jeho 16letá dcera Lydie, která jej po letech vyhledá, dostane do problémů s drogovými dealery, udělá John po letech první správnou věc… Rozhodne se dceři pomoct, i kdyby ho to stálo návrat do vězení. Krvavá cesta může začít!




Bývalého člena motocyklového gangu „Hells Angel“ Johna Linka právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho – jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení – zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít…

Na csfd.cz 62: Starosvětský přímočarý thriller s malou porcí akce. Do dnešní doby se nehodí porce patetismu a dcera je kráva od začátku až do konce.

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2016

Délka: 84 minut

Původní název: Blood Father

Světová premiéra: 21. května 2016 – Francie (Cannes Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 1. července 2016 (Karlovy Vary International Film Festival), kinodistribuce 15. září 2016

Režie: Jean-François Richet

Námět: Peter Craig (román)

Scénář: Andrea Berloff, Peter Craig

Produkce: Chris Briggs, Pascal Caucheteux, Peter Craig, Sebastien Lemercier, Jennifer Roth

Hudba: Sven Faulconer

Kamera: Robert Gantz

Střih: Steven Rosenblum

Kostýmy: Terry Anderson, Lisa Norcia

Společnost: Why Not Productions / Wild Bunch

Natáčeno: Belen, New Mexico, USA / New Mexico, USA / Laguna, New Mexico, USA

Hrají: Mel Gibson (John Link), Erin Moriarty (Lydia), Diego Luna (Jonah), Michael Parks (kazatel), William H. Macy (Kirby Curtis), Dale Dickey (Cherise), Richard Cabral (Joker), Daniel Moncada (Choop), Ryan Dorsey (Shamrock), Raoul Max Trujillo (čistič), Brandi Cochran (Lydiina matka), Katalina Parrish (Linkova klientka), Cameron Cipta (Freckles), Lucien Dale (blonďáček), Joanne Camp (pokladní ve Walmartui), Thomas Mann (úřední v motelu Jason), Tait Fletcher (barman), Vic Browder (Count), Chris Livingston (McCoy), Tony Whitecrow „Gulli“ (šedivec), Lori Dillen (Sheila), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, anglicky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný