North Video – Lewis, Clark a George

Dalším u nás neznámým titulem, který nabídne North Video ve své premiérové řadě v pátek 30. července 2010 za 69,- Kč ve slim krabičce, bude krimi komedie Lewis, Clark a George. Dva chlapci, jedna sexy dívka a ztracené zlato – to vypadá na trable.

Lewis je vrah,Clark zase povedený počítačový expert který neváhá své dovednosti použít ke krádeži. Společně najdou záhadnou mapu zlatého dolu, který se vydají hledat. Jsou nuceni pátrat spolu, protože Lewis neumí číst a podle mapy by sám nic nenašel.

 

 

Do akce povedených zlodějíčků se připlete ještě George, osudová žena, která pro změnu krade automobily. Divoká jízda ve stylu PULP FICTION může začít…

 

Už se skoro stává pravidlem, že tyto filmy u nás nikdo nezná a mají na imdb.com hodnocení mezi 50 až 60 procenty – a ani tentokrát tomu není jinak: Pokud se vám líbí road movie a černé komedie, pak zaručený tip. Na Tarantina to sice nemá, ale přes pomalý rozjezd, vlastně slabounkou zápletku uvěřitelný a dobře zahraný příběh. A Rose McGowan s doutníkem mezi rudými rty a tajemnou kabelkou je k sežrání.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 82 minut

Původní název: Lewis & Clark & George

Světová premiéra: 4. října 1997 – USA (Austin Film Festival)

Režie: Rod McCall

Scénář: Rod McCall

Produkce: Ed Cathell III, John Davis, Dan Gunther, J. Todd Harris

Hudba: Ben Vaughn

Kamera: Michael Mayers

Střih: Ed Marx

Kostýmy: Kari Perkins

Společnost: Dark Matter Productions / Davis Entertainment Classics

Natáčeno: Hillsboro, New Mexico, USA / Kingston, New Mexico, USA / Truth or Consequences, New Mexico, USA

Hrají: Rose McGowan (George), Dan Gunther (Clark), Brian Taylor (přítel), Salvator Xuereb (Lewis), Art LaFleur (Fred), James Brolin (reverend Red), Jerry Gardner (hlupák ve Fordu), Richard Butterfield (kovboj), Sally Jackson (servírka), Suzanne Mari (prostituka Nefertiti), Tamara Clatterbuck (blond štětka), Holly Riddle (Betty), E. E. Bell (pošťák), Paul Bartel (polda), Aki Aleong (Chang), Paula Sorge (Tammee), Nathan Perkins (J. R.), Destiny Esposito (holka s bouchačkou), Stephanie Bason (policistka), Corinne Camacho (turistka), Delana Michaels (turistka), Dave Bennett (turista), Linda Mitchell (turistka), Dick T. Chen (turista), Ruben Moreno (vesnický stařec), Jane (pes), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: