Bontonfilm – Neznámý svůdce

Bontonfilm v pondělí 26. července 2010 pokračuje ve vydávání levných trafikových titulů filmem Neznámý svůdce za 69,- Kč s poněkud nečekanou dvojicí hlavních představitelů. Jak daleko jste schopni zajít, abyste udrželi tajemství?

Rowena Price se živí jako investigativní novinářka. Právě jí byl stažen článek o jistém kongresmanovi, jehož prsty sahaly velmi daleko, a má tak vynucenou přestávku ve své práci.

Když milostný románek její kamarádky s ženatým reklamním magnátem Harrisonem Hillem skončí kamarádčinou vraždou, Rowena se rozhodne dostat vraha za mříže. Za asistence svého kolegy Milese Haleyho, zkušeného hackera, chce přijít pravdě na kloub.

 

Hlavním podezřelým je samotný Hill, a proto se snaží v přestrojení proniknout do jeho blízkosti. Jako sexy Katherine se nechá dočasně zaměstnat v jeho agentuře a jako svůdná Veronica s ním flirtuje na internetu.

 

Rozpoutává se hra kočky s myší, ve které si Rowena i Hill brzy uvědomují, že věci se možná nemají tak, jak se zdá na první pohled. Rowena totiž není jediná, kdo se v téhle hře vydává za někoho jiného.

Čím blíže se dostáváme k pravdě, tím více se ukazuje, kam až jsou lidé ochotni zajít, aby nevyšla najevo. Někteří lidé si své tajemství chrání, přestože riskují úplně všechno.

 

Další důkaz, že hvězdy nemusí znamenat nutně super kvalitu, kolem 55 procent. I když se najdou i spokojení diváci, většinou odsuzující komentáře: Nudná a stokrát viděná zápletka, kde zaujmou leda fyzické parametry Halle Berry a suverénně, byť nudně zahraný prezident korporace v podobě Bruce Willise. Thriller o ničem a bez dynamiky.

Žánr: Krimi / Drama / Thriller / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 109 minut

Původní název: Perfect Stranger

Světová premiéra: 10. dubna 2007 – Kuvajt

Kinopremiéra v ČR: 19. dubna 2007

Režie: James Foley

Scénář: Jon Bokenkamp, Todd Komarnicki

Produkce: Ronald M. Bozman, Stephen J. Eads, Elaine Goldsmith-Thomas, Stephanie Langhoff, Charles Newirth, Deborah Schindler, Daniel A. Thomas

Hudba: Antonio Pinto

Kamera: Anastas N. Michos

Střih: Christopher Tellefsen

Kostýmy: Renee Ehrlich Kalfus

Společnost: Revolution Studios

Natáčeno: Manhattan, New York City, New York, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Bruce Willis (Harrison Hill), Halle Berry (Rowena Priceová), Giovanni Ribisi (Miles Haley), Richard Portnow (Arvis Narron), Gary Dourdan (Cameron), Florecia Lozano (poručík Tejadaová), Nicki Aycox (Grace), Kathleen Chalfant (Elizabeth Claytonová), Gordon MacDonald (senátor Sachs), Daniella Van Graas (Josie), Paula Miranda (Mia Hillová), Patti D’Arbanville (Esmeralda), Clea Lewis (Gina), Tamara Feldman (Bethany), Gerry Becker (Jon Kirshenbaum), Jared Burke (Keneth Phelps), Jay Wilkison (Jesse Drake), Aaron Nauta (Gunnar Hope), Jane Bradbury (Toni), Jeffrey Bellamy (policista), Charles Thomas (koroner), Jason Antoon (Bill Patel), Heidi Klum (překvapení na party), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, estonsky, hindsky, islandsky, litevsky, polsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, turecky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: film o filmu – Jak se točil Neznámý svůdce, trailery