InterSonic – Budování říše 2 – Svět Da Vinciho + Kartágo

Tak jsem minule střelil trochu vedle díky tomu, jak InterSonic pojmenoval svůj nový cyklus. Pořadí slov v názvu by se slušelo přehodit. Ve čtvrtek 5. srpna 2010 přichází další pokračování z dílny History Channel s názvem Svět Da Vinciho + Kartágo – Budování říše 2 za 59,- Kč

Svět Da Vinciho (12. epizoda – Da Vinci’s World, premiéra 8. ledna 2007)

 

Svět Da Vinciho 

 

Po pádu Říma upadla celá Itálie do beznadějné letargie a temného spánku. Až v 11. století se začala znovu probojovávat do popředí. Její revitalizace byla sice pomalá, nicméně účinná a působivá. Autonomní městské státy a jejich obyvatelé se zvolna dostávali na úroveň, kterou kdysi měli. Tyto malé republiky opět oživily stavební činnost. Později, v 15. a 16. století bylo navázáno spojenectví mezi různými státy, aby cizí velmoci nemohly zatnout své drápy do Itálie.

 

 

 

Kartágo (4. epizoda – Carthage, premiéra 6. listopadu 2006)

 

Kartágo 

 

Jedna z největších civilizací starověku. Tak jako staří Egypťané, dokázali i obyvatelé Kartága postavit obdivuhodné, kolosální stavby, které odolaly času po mnohá staletí a překonaly i veškerý negativní vliv samotného lidstva.

 

 

 

Pozoruhodný městský stát ovládal Středomoří pro více než 600 let a využíval své rozsáhlé zdroje na rozvoj průlomových technologií. Po generace Kartágo definovalo představu moci, síly a vynalézavosti, ale ve 3. století př. n. l. byla existence říše ohrožena další nově vznikající supervelmocí, Římem. Prozkoumejme architekturu a infrastrukturu, které umožnily vzestup a posléze i pád kartaginské říše.

Jak z dostupných pramenů vyplývá, jde o cyklus epizod, kdy na již vydaný veleúspěšný Řím z roku 2005 navázalo na přelomu 2006/2007 dalších 13 epizod, které se postupně věnují těm nejznámějším a nejvyspělejším civilizacím především z hlediska jejich technických výkonů. Série nám umožňuje seznámit se s hlavními představiteli jednotlivých říší a jejich stavebními činnostmi – dopravními cestami, pevnostmi, přehradami, chrámy a mnoha dalšími… 

Žánr: Dokument / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006-2007

Délka: 90 minut (43:56 + 43:57)  

Původní název: Engineering an Empire: Da Vinci´s World, Carthage

Světová premiéra: 13. září 2005

Režie: Dana Ross, Mark Cannon 

Scénář: Dana Ross  

Produkce: Jessica Conway, Randy Martin, Anna Mikelson, Bobby Munster, Dana Ross 

Hudba: Peter Boyer 

Kamera: Peter Fackler, Julie Kirkwood, Peter Fackler

Společnost: KPI Productions / Kraylevich Productions Inc. / Mechanism Digital / History Channel

Hrají: Michael Carroll, Peter Weller, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Výběr zvukové stopy 

 

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný (kromě bohužel nepřeskočitelných vlezlých upoutávek na začátku DVD)