Blesk pro ženy – Nezlomná pouta

Nejen Sony pod vlastní značkou těží z portfolia Hallmark Channel. Dalším kouskem, určeným pro vydání s logem Blesk pro ženy z katalogu Hollywood Classic Entertainment, je v pondělí 9. srpna 2010 za 59,- Kč televizní drama Nezlomná pouta. Rodina musí držet při sobě. Odhalené tajemství, splněný sen.

Ovdovělá Mary se snaží udržet rodinnou farmu a zabezpečit své tři děti. S blížícím se Díkuvzdáním však přichází i upomínky kvůli dluhům, které nemá jak splatit. Její dcera Tilly si ale ví rady – požádá o pomoc svou babičku, která se před lety nepohodla s Mary kvůli výběru ženicha. Příjezd zámožné ženy s sebou přináší hořké vzpomínky, napjaté vztahy, ale také naději na urovnání starých sporů.

 

Zahraničí skoro 60 procent, u nás skoro 50. Domácí komentáře žádné: Kronika těžkého života vdovy, jejíž manžel byl zabit v občanské válce, velmi volně zpracovaná dle původních povídek. Triumf rodinného ducha. Nejstarší dcera je spisovatelka s velkou představivostí, která nakonec řeší jejich chudobu prosbou u své bohaté babičky. Jacqueline Bisset podává perfektní herecký výkon v roli ženy, která si vzala bohatého vdovce, aby svou rodinu finančně zabezpečila, působí jen trochu nepatřičně, že by měla být babičkou.

Žánr: Drama

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 85 minut

Původní název: An Old Fashioned Thanksgiving

Světová premiéra: 1. října 2008 – Kanada

Režie: Graeme Campbell

Námět: Louisa May Alcott (povídky)

Scénář: Shelley Evans

Produkce: Michael Prupas, Steve Solomos

Hudba: James Gelfand

Kamera: Mitchell Ness

Střih: Jean Beaudoin

Kostýmy: Melanie Jennings

Společnost: Automatic Pictures / Muse Entertainment Enterprises / WildRice Productions

Hrají: Jacqueline Bisset (Isabella), Tatiana Maslany (Mathilda Bassettová), Helene Joy (Mary Bassettová), Ted Atherton (pan Hopkins), Vivien Endicott Douglas (Prudence), Kristopher Turner (Gad Hopkins), Michael Barbuto (Fitter), Paula Boudreau (paní Hopkinsová), Catherine Fitch (ředitel), Gage Munroe (Solomon Bassett), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný