Bohemia Motion Pictures – Kožené slunce

Ve čtvrtek 9. listopadu 2017 nabízí společnost Bohemia Motion Pictures za 199,- Kč českou televizní komedii Kožené slunce. O radostech i strastech vesnického fotbalu. Kde nehrajou fotbal, tam chcíp pes!

Příběh z fotbalové „pralesní“ ligy.

Jak už napovídá název, hraje se o fotbale, nikoli však o tom velkém ligovém fotbale, kde se točí obrovské peníze, hraje se o fotbale, který žije jen z nadšenectví vesnických fandů, fotrů a jejich synků i klubových funkcionářů. A přece na tomto bitevním poli, kde se střídá hřiště s hospodou i s tichou domácností, jde často také o všechno: o kamarády, o rodinu, o smysl života. I tady se hraje fair play, ale i pod pás, i tady se vyhrává, ale i padá do propasti ligy pralesa.

Zelená je tráva, fotbal to je hra…

A to jak ten „velký“ ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti.

Na csfd.cz 68 procent: Pravdivě hořké a milé.

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2002

Délka: 82 minut

Režie: Karel Kachyňa

Asistent režie: Michaela Kunešová

Pomocná režie: Jarmila Fulínová

Scénář: Karel Čabrádek

Dramaturgie: Ivo Pelant

Produkce: František Karoch, Jana Gospičová, Karel Vejřík, Andrea Macková

Hudba: Petr Hapka

Kamera: Jiří Macák

Asistent kamery: Jiří Zavřel, Otto Kobylák

Střih: Evan Henke, Amy McGrath

Zvuk: Vladimír Nahodil

Kostýmy: Libuše Pražáková, Jindřiška Víchová, Hana Plavecká, Helena Sirotková

Masky: Květa Holasová, Věra Buchtová

Architekt: Petr Zeman

Odborný poradce: Petr Karoch, Luděk Procházka

Společnost: Česká televize

Hrají: Ondřej Vetchý (Bína), Jan Hrušínský (Jaroslav Vazač), Zdeněk Paluzga (Miroslav Hrach), Milan Šimáček (Vlastimil Rokos), Lubor Tokoš (Stehlík), Jan Hraběta (Docent), David Novotný (Zdeněk Zobal), Jan Skopeček (Švec starší), Jiří Ployhar (Lojza Švec), Jaromír Dulava (farář), Rudolf Hrušínský (Ryšánek), Roman Skamene (Bivoj), Jan Teplý (Slávek Žemlička), Daniel Tůma (Kapitán Semic), Adolf Filip (Sobolík), Kamil Halbich (Jan Šlemenda), Lucie Vondráčková (Alena Vazačová), Simona Stašová (matka Vazačová), Pavlína Mourková (Marie Bínová), Alena Mihulová (Rokosová), Pavel Nečas (Tonda Hájek), Roman Slovák (hospodský), Jan Bidlas (Loukota), Barbora Hrzánová (Šlemendová), Jiřina Jirásková (Zobalka), Mojmír Maděrič (Liška), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný