Filmag horor – Temné síly

Filmag ve středu 11. srpna 2010 za 59,- Kč pokračuje v ediční řadě Horor a ve slim krabičce nabízí Temné síly. Magie, vražda, záhada? Nic není, jak se zdá!

Souvisí příchod tajemného šarlatána Gregoryho Wolfa do domu senátora Nicka Rasta se záhadným zmizením zástupce guvernéra Steela?

 

Bavič Gregory Wolfe, najatý na narozeninovou oslavu malého Alexe jako klaun, se tentýž den v domě senátora Nicka Rasta zjeví znovu a zázračně vyléčí Alexe umírajícího na leukémii.

 

 

 

Svým šarmem a schopnostmi způsobí i na senátorovu manželku Sandru, která nevidí nic špatného na tom, že má Alex nového kamaráda a ona společníka.

 

 

 

Na rozdíl od senátora a jeho týmu, kterému Gregory Wolfe od počátku není sympatický. A když se konečně objeví důvod zbavit se ho, politik neváhá ani minutu. Kdo se ale nakonec chce zabit koho?

 

V zahraničí téměř 60 procent (u nás nic smysluplného): Podle dnešních měřítek poněkud zastaralé, zvláštní efekty skromné, ale přes nízký rozpočet film působí stále dobře. Velmi slušné mezinárodní herecké obsazení a strašidelná hudba Briana Maye. Film občas evokuje postavu Rasputina – tajemného muže ve světě politiky s nesmírným vlivem, který vyléčil velmi nemocného carského synka.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Fantasy / Mysteriozní / Thriller

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 1980

Délka: 99 minut

Původní název: Harlequin / Dark Forces

Světová premiéra: 28. března 1980 – Austrálie

Režie: Simon Wincer

Scénář: Everett De Roche

Produkce: William Fayman, Antony I. Ginnane, Jane Scott

Hudba: Brian May

Kamera: Gary Hansen

Střih: Adrian Carr

Kostýmy: Terry Ryan

Společnost: Ace Productions / The Australian Film Commission / Caidin Film Co. / Farlight Investments / Western Australian Films

Natáčeno: Perth, Western Australia, Austrálie

Hrají: Robert Powell (Gregory Wolfe), David Hemmings (Nick Rast), Carmen Duncan (Sandra Rastová), Broderick Crawford (Doc Wheelan), Gus Mercurio (pan Bergier), Alan Cassell (pan Porter), Mark Spain (Alex Rast), Alyson Best (Alice), Sean Myers (Benny Lucas), Mary Simpson (Zoe Cayceová), Bevan Lee (pan Robinson), Neville Teede (Dr. Barthelemy), Mary Mackay (slečna Edith Twistová), John Frawley (Dr. Lovelock), Nita Pannell (Mabel Wheelanová), David Hough (pan Jepson), Klaus Schultz (Arthur), Peter West (Godfrey), Maurie Ogden (vězeňský důstojník), Jack Ferrari (Eli Steele), Jeremy Sims (chlapec na raftu), Toby Amoore (chlapec na raftu), Sebastian Hunsley (chlapec na raftu), Julia Moody (reportérka), Leslie Wright (starosta), Adele Cohen (starostová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: