DVD edice – 2012: Supernova

Dalším oznámeným titulem z DVD edice pro měsíc září s neznámým datem vydání je zástupce „oblíbeného" katastrofálního žánru 2012: Supernova. Před 200 lety explodovala hvězda. Země ji bude následovat… Vyšlo v pondělí 20. září 2010 a ke koupi za 49,- Kč.

Před 200 lety explodovala supernova. Exploze vyvolala tlakovou vlnu, která již zničila Pluto. A nezadržitelně se blíží k Zemi. Tři vědci, kteří mají za úkol tuto katastrofu odvrátit, vymyslí nebezpečný a zoufalý plán, jak vytvořit Zemi štít.

 

Při jeho realizaci jim ale vypoví službu počítače, a oni tak musejí ručně nastavit místa výbuchů jaderných hlavic. Podaří se jim Zemi zachránit, nebo ji zničí ještě před příchodem tlakové vlny?

 

Tak tenhle film „úspěšného" režiséra je věrný tradici mateřského studia a posbíral mezi 10 až 20 procenty. Jako obvykle, co kdyby si ten letopočet v názvu někdo spletl s Emmerichem?

 

Sakra, horší parazit se snad už ani natočit nedá. Supersměšné animace, supersměšné kulisy, nablblý scénář. 95% filmu jsou technické i logické nesmysly, natočené u někoho v garáži a doplněné videi z YouTube.

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 87 minut

Původní název: 2012: Supernova

Světová premiéra: 27. října 2009 – USA

Režie: Anthony Fankhauser

Scénář: Anthony Fankhauser, Jon Macy, Jon Willis III

Produkce: Paul Bales, Stephen Fiske, David Michael Latt, David Rimawi

Hudba: Chris Ridenhour

Kamera: Mark Atkins

Kostýmy: Nicole Hewitt

Společnost: The Asylum

Natáčeno: Los Alamitos Power Plant, Los Alamitos, Kalifornie, USA / Oxnard Palette Company, Oxnard, Kalifornie, USA / Palmdale, Kalifornie, USA

Hrají: Brian Krause (Kelvin), Heather McComb (Laura), Najarra Townsend (Tina), Allura Lee (Dr. Kwang Ye), Alan Poe (Dzerzhinsky), Londale Theus (kapitán Henreaux), Stephen Schneider (kapitán James Moto), Rob Ullett (mluvčí NASA), Dana Tomasko (technik NASA), Rick L. Dean (technik NASA), Pete Angelikus (technik NASA), William Joseph Hutchins (technik NASA), Doug Newman (technik NASA), Jeff Crabtree (technik NASA), Maus Jackson (technik NASA), J. Dedman (agent USAF), Henrik Ej Hermiz (agent USAF), Malcom Scott (prezident), Brittian D. Soderberg (voják NASA), Andrew Fetty (voják NASA), Bryan Dodds (voják NASA), Dorothy Drury (agent Dunneová), Stafford Mills (Farmer Brown), Kevin Ashworth (Carter), Stephen Blackehart (agent Greene), Matthew Farhat (poručík Shalah), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: