DVD edice – Smrtící infekce

Jako by těch katastrof nebylo málo a do třetice cosi smrtícího v jeden den, dalším titulem z DVD edice pro měsíc září v páetk 10. září 2010 je Smrtící infekce nejspíš za 49,- Kč. Začátek konce… Ticho je vaše spása!

Založeno na uznávaném kultovním románu Davida Moodyho „Autumn". Moderní hororová klasika!

Poslední listy podzimu opadávají ze stromů, a vzduchem se šíří neznámý a zákeřný virus. Během pár hodin pustoší celou planetu a zabije miliardy lidí po celém světě.

Oběti umírají bolestivou smrtí, když se jejich útroby postupně rozpouští a během pár minut mizí populace celých měst. Na konci prvního dne tak zbývá jen hrstka přeživších.

 

Ti, co zůstali, však nemají vyhráno. Malá skupinka obyčejných lidí je nyní nucena spolupracovat, aby přežili. Vede je Michael, osamělý sofwarový poradce, a Carl, náladový mechanik. Když Micheal a ostatní uniknou z virem zamořeného města, ukryjí se v opuštěném domě, kde ale záhy zjistí, že opravdová hrůza teprve začala.

Mrtví začínají podivně ožívat a skupina přeživších si nejprve naivně myslí, že se jejich mrtvá těla rozloží a jednoduše rozpadnou. Ke svému překvapení však zjistí, že čím déle jsou mrtvoly naživu, tím více se naučí, stávají se chytřejšími, více agresivními a zákeřnými – stávají se z nich stroje smrti. Ulice jsou rázem plné krvelačných zombie, které přitahuje světlo a zvuk. Živým tak nezbývá nic jiného, než přebývat v temnu.

 

S objevením Phillipa Evanse, který je jediným žijícím člověkem ve městě, přichází nová naděje, ale nic není jak se zdá ve světě, který je převrácen naruby. Aby přežili nastávající zimu, každý člen skupiny musí objevit sílu v sobě samém a odvahu bojovat se svými osobními démony, aby porazili zákeřné mrtvé.

Následuje překvapivě důmyslný příběh o dobrodružství a přežití ve zpustošeném světě. Tento podzim přijde opravdová temnota!

 

Carradine hrál nejen Billa, kterého bylo třeba killnout, ale občas taky v pěkných kravinách, jen je věčná škoda, že jedna z jeho posledních rolí je zrovna v tomhle. Slabě nad 30 procent: Většinu času jen sledujeme tři hlavní aktéry jak sedí, povídají si, popíjejí čaj a občas někam jdou a pak si zase povídají. Prostě nehorázná nuda. Carradine se ve filmu objeví jen na chvilku v roli sešlého staříka. Bohužel většina zombie filmů má úroveň horší než Jacksonův Thriller. Masky celkem dobré, ale jinak to vypadá jak absolventská práce žáka základní školy.

Žánr: Horor / Thriller / Sci-fi

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2009

Délka: 110 minut

Původní název: Autumn

Světová premiéra: 30. května 2009 – Kanada

Režie: Steven Rumbelow

Námět: David Moody

Scénář: Steven Rumbelow

Produkce: Anton Brejak, John Dunlop, Steven Rumbelow, Matthew Stone, Michael Summerfield

Hudba: Craig McConnell

Kamera: Stephen Crone

Střih: Steven Rumbelow, Anthony Valenti

Kostýmy: Candice Beuckx

Společnost: Renegade Motion Picture

Natáčeno: Hamilton, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Dexter Fletcher (Michael), Dickon Tolson (Carl), Lana Kamenov (Emma), Anton Brejak (Kyle), David Carradine (Philip), Tricia McMurtry (Kate), Jody Willis (Jeffries), Marisa Zaza (Jenny), André Bharti (Ralph), Leanne Dixon (Sandra), Jay Ould (klaun), Diane Salema (Philipova matka), Rebecca Hinton (Carlova žena), Autumn Hope Murree Cook (Carlova dcera), Chris Lambert (pan Jones), Prince Henry Brejak (pes), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: