DVD edice – Podfuk

Další velkými slogany uváděný titul z DVD edice pro měsíc září s neznámým datem vydání je Podfuk, zřejmě za 49,- Kč. Vítejte v druhé nejstarší profesi. Vyšlo ve čtvrtek 9. září 2010.

Kultovní film ve stylu Hitchcocka a filmů Podraz, Mechanický pomeranč a Hodný, zlý a ošklivý.

 

Bubba Brady žije ve skomírajícím průmyslovém městě. Za nic na světě nemůže najít jakoukoli práci. Jediné co jej drží nad vodou je slib jeho kamaráda Joye.

 

Jednoho dne Bubba potká Jima. Ten sice nevydrží na jednom místě déle než 72 hodin, ale vždy mu vše vycházelo. Jim poradí Bubbovi, ať si zajde na pracovní úřad. Tam mu úředník hned napoprvé dává skvělou práci. Ale tato práce není taková, jak se na první pohled jevila. Bubba zjišťuje, že jestli chce tuto práci dělat opravdu dobře, bude v sobě muset najít instinkt zabijáka.

 

Silná slova, leč diváci jsou jiného mínění a žádný kult nevidí, v zahraničí čistých 50 procent a žádné komentáře.

Poté, co jsem v upoutávce opravil několik pravopisných chyb, ještě věta „Jediné co jej drží nad vodou je slib jeho kamaráda Joye". Ta vznikla zřejmě čertvíjakým překladem, zahraniční zdroje totiž hovoří o tom, že zmíněný kamarád je Bubbova holka Joy, která se raduje, že když Bubba získá práci, konečně mohou začít normální společný život…

Žánr: Komedie / Drama / Thriller / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 99 minut

Původní název: The Job

Režie: Shem Bitterman

Námět: Shem Bitterman (divadelní hra "The Job")

Scénář: Shem Bitterman

Produkce: Shem Bitterman, Kiki Goshay, Kurt Tuffendsam, Katheryn Baldwin

Hudba: Enis Rotthoff

Kamera: John Foster

Střih: Stephen Mark

Kostýmy: Sarah Jane Slotnick

Společnost: Kiki Goshay Productions

Natáčeno: Detroit, Michigan, USA

Hrají: Patrick John Flueger (Bubba Brady), Ron Perlman (Jim), Taryn Manning (Joy), Joe Pantoliano (Perriman), Mark Harelik (Martin), Gregory Itzin (pan D), Katie Lowes (Connie), Joe Gerety (chlápek #1), Andrew Elvis Miller (chlápek #1), Jack Kehler (bezdomovec Zeke), Jack Goshay (dítě v parku), Aneette Sinclair (herečka z mýdlové opery), Emily Scherrer (Joy v 11 letech), Janalee Keegstra (Trish), Steven Goldsmith (Tiny), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky a španělsky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (podle zahraničních zdrojů 1,66:1)

Bonus: