DVD edice – Monstrum z bažin

Dalším čerstvým titulem z DVD edice pro měsíc září s neznámým datem vydání je horor Monstrum z bažin, opět nejspíš za 49,- Kč. Všechny hříchy světa vyplavaly na povrch. Je na jediném muži, aby je dostal zpět do pekel. Na pultech ve čtvrtek 9. září 2010.

Smrt se začíná vznášet nad starou bažinou. Podivná monstra vycházejí nad hladinu a excentrický lovec se vydává na lov. Když ale vystoupí mocný bahenní muž, z lovce se stává lovená zvěř.

 

Mezitím skupinka turistů narazí na odlehlou chatu a rázem zjistí, že jsou uprostřed brutální bitvy mezi lovcem a monstry. Pokud chtějí přežít, musejí se s lovcem spojit a společnými silami se snažit přemoci starověké monstrum.

 

Následuje nelítostná bitva o přežití v divoké a tajuplné krajině.

 

Text vydavatele skoro působí jak informace o jiném filmu, než o kterém hovoří dostupné zdroje a web samotného filmu – V Irsku při developerských pracích na nových pozemcích je nalezeno částečně zachovalé tělo člověka, kterého podle archeologa někdo zavraždil před dvěma tisíci lety. Tělo se nečekaně vrací k životu a pro přítomnou směs Irů, Angličanů a Američanů začne boj na život a na smrt.

Zahraniční plakát 

No jo, kolem 35 procent: Monstrum toho během filmu moc nenamluví, ale těch pár slov je opravdu v gaelštině – "Uisce" (voda) a "Saoirse" (svoboda). Začátek docela ujde, člověk se párkrát zasměje a irská krajina je nádherná. Ovšem zvrtne se to v tragickou blbost. Triky jsou jak z komiksu o Pokemonech. Je to tak špatné! Tak špatné, že to není ani vtipné. Nemá cenu čekat do konce, co se z toho vyklube. Prozradím to rovnou – nic!

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Irsko

Rok vzniku: 2009

Délka: 90 minut

Původní název: Legend of the Bog

Režie: Brendan Foley

Scénář: Joe Condren, Brendan Foley, Brendan Foley, John Sheridan

Produkce: Joe Condren, Brendan Foley, Peter Burrell, John Valentine, Paul Valentine. BJ Healy

Hudba: Graham Slack

Kamera: Stephen Murphy

Střih: Andrew Cohen

Kostýmy: Fiona Whelan

Společnost: Bog Body Films

Natáčeno: Dublin, Irsko

Hrají: Vinnie Jones (Mr. Hunter), Jason Barry (profesor David Wallace), Nora-Jane Noone (Saiorse Reillyová), Adam Fogerty (Bog Body), Gavin Kelty (Deano Doyle), Amy Huberman (Hannah Rossová), Shelly Goldstein (Val Learyová), Olga Wehrly (Mallory Rossová), Michael Collins (předák), Paul Valentine (dělník), Glen Barry (Damo), Charlene Gleeson (Lorna Dunnová), Stephen Farrelly (keltský bojovník), Aran Condren (dítě v cirkuse), Sean Condren (dítě v cirkuse), Sheamus O’Shaunessy, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: