DVD edice – Prokletí domu Winchesterů

Ani další titul DVD edice pro měsíc září s neznámým datem vydání nevybočuje z očekávatelného, má to být Prokletí domu Winchesterů, nejspíš za 49,- Kč. Nejstrašidelnější dům v Americe. Šokující a pravdivý příběh. Na pultech od pátku 3. září 2010.

Za zvuků strašidelného kvílení a dunění budeme svědky smrti jedné zaříkávačky v temném prostředí jednoho starého domu.

 

O nějaký ten čas později se rodina nastěhuje do starého domu, kde mají v plánu vést poklidný život.

 

Nedbají varování jednoho černošského spisovatele, který jim chce pomoci s nevysvětlitelnými událostmi, které se v domě odehrávají. Dostane se mu jen výsměchu.

 

Když ale zlé síly začnou přitahovat jejich dceru, pochopí, proč měl dům pověst nejstrašidelnějšího místa v Americe. Po chodbách i v okolí se potloukají duchové a zombie…

 

Povolají zpět onoho muže a společně odkrývají děsivá tajemství duchů v tomto starém domě.

 

Film Prokletí domu Winchesterů je klasickým duchařským hororem, který Vás nezklame a přinese vše, co od tohoto žánru divák očekává.

 

Raději se v těch očekáváních trochu omezte, děs a hrůzu spíš vyvolává autorská společnost, seznam filmů režiséra a dosažených 30 procent v zahraničí. Na csfd.cz to ale dotáhl přes 50: Klasická duchařina bez násilností, humoru či sexu. Pro někoho místo hororu muka při snaze dokoukat, pro jiné horor, ze kterého mrazí. Pro někoho parodicky působící přehlídka špatných a velmi špatných herců, pro jiné skvělá podívaná. A tak trochu spoiler ze zahraničních zdrojů – proč asi nese dům takové jméno? Co může mít společného se všemi těmi mrtvými, kteří sem dorazili poté, co byli zabiti opakovací puškou jistého výrobce?

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 86 minut

Původní název: Haunting of Winchester House

Světová premiéra: 29. září 2009 – USA

Režie: Mark Atkins

Scénář: Mark Atkins, Jose Prendes

Produkce: Paul Bales, Anthony Fankhauser, David Michael Latt, David Rimawi

Hudba: Chris Ridenhour

Kamera: Mark Atkins

Střih: Marq Morrison

Kostýmy: Gregory Paul Smith

Společnost: The Asylum / The Global Asylum

Natáčeno: 2606 Madison Avenue, Altadena, Kalifornie, USA / Singing Springs, Angeles National Forest, Kalifornie, USA

Hrají: Lira Kellerman (Susan Grenierová), Michael Holmes (Drake Grenier), Tomas Boykin (Harrison Dent), Kimberly Ables Jindra (Sarah Winchesterová), Patty Roberts aka Barry Womack (Haley Grenierová), Jennifer Smart (Annie Winchesterová), Rob Ullett (James Clayhill), David McIntyre (policista Cooper), Savannah Schoenecker (Margo Hunterová), Sari Sheehan (Jessica Lloydová), Rya Meyers (Marlene), Mitch Toles (slepý duch), Jefferson Wilmore (duch z občanské války), Frank Weitzel (duch pistolníka), George Michael Lampe (nechutný duch), Gregory Paul Smith (duch bez tváře / nádeník #2), David Hendrex (duch #1), Sarah Hendrex (duch #2), Kimberly Trew (přítelkyně), Joey Ruggles (nádeník #1), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: