Blesk – Útěk z konce světa

Vydavatelství Hollywood Classic Entertainment na čtvrtek 12. srpna 2010 za 59,- Kč připravilo další titul s logem deníku Blesk, kterým je drama Útěk z konce světa. Skutečný příběh mladičké dívky, která byla v 18. století odsouzena za malou krádež a deportována do australské trestanecké kolonie, ale rozhodla se odtud uprchnout.

Mladá dívka Mary, dcera chudého rybáře z Cornwallu, se roku 1786 dopustí z hladu drobné krádeže.

 

 

 

Je odsouzena k trestu smrti, ale král Jiří jí udělí milost a pošle ji na sedm let do na druhý konec světa, do britské trestanecké kolonie Botany Bay v Austrálii.

 

Dívka netuší, co ji čeká. A aby toho nebylo dost, zjistí, že čeká dítě. Uprostřed těžkých zločinců a v pekle vězeňského režimu se rozhodne uprchnout.

 

Spolu se svým mužem Williamem, za kterého se provdala během cesty do kolonie, zorganizuje útěk malé skupiny trestanců a vezmou svůj osud do vlastních rukou!

 

Vydávají se na krutou, čtyři tisíce mil dlouhou cestu, vydáni napospas otevřenému moři a stíháni zuřivými dozorci. Svádějí boj o život a svobodu…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Hodnocení sestřihu televizní minisérie přesahuje v zahraničí 70 procent, u nás zůstává těsně pod nimi: Zajímavý příběh, velmi dobré tempo, poutavé exteriéry, výborní herci – a brečet budete jak želva!

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama

Země původu: Austrálie / Velká Británie

Rok vzniku: 2005

Délka: 186 minut (jde o DVD verzi, původní australská podoba má údajně dvě části v délce 480 minut) – 1:32:05 + 1:33:25

Původní název: (The Incredible Journey of) Mary Bryant

Světová premiéra: 30. října 2005 – Austrálie

Režie: Peter Andrikidis

Scénář: Peter Berry

Produkce: Andrew Benson, Peter Berry, Justin Bodle, Greg Haddrick, Andy Harries, Sue Masters, Des Monaghan, Brenda Pam

Hudba: Iva Davies

Kamera: Joseph Pickering

Střih: Henry Dangar

Kostýmy: Louise Wakefield

Společnost: Granada Television / Network Ten / Power / Powercorp / Screen Time

Natáčeno: Bowen, Queensland, Austrálie / Campbelltown, New South Wales, Austrálie / Gaerie beach, The Royal National Park, Sydney, New South Wales, Austrálie / Sweeney’s At Scenic Hills Restaurant, Denham Court, Campbelltown, New South Wales, Austrálie / Sydney, New South Wales, Austrálie

Hrají: Romola Garai (Mary Broadová/Bryantová), Jack Davenport (poručík Ralph Clarke), Alex O’Lachlan (Will Bryant), Sam Neill (guvernér Arthur Phillip), Tony Martin (Martin), David Field (Thomas), Garry McDonald (reverend Johnson), Dan Spielman (Cox), Stephen Curry (Allen), Abe Forsythe (Sam), Alice McConnell (Elizabeth), Linal Haft (seržant Ryan), Genevieve O’Reilly (Allcia), Brittany Carney (Charlotte), Leo Jampinjinpa Wayne (Woollarawarre Bennelong), Montana Carney (Charlotte), Jacek Koman (Wanjon), Catherine McClements (Marleen), Michael Craig (soudce Stephens), Edwina Bishop (žena v Cornwallu), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Kapitoly 1. části

Kapitoly 2. části 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný