Blue Sky Film – B.T.K.

Společnost Blue Sky Film ve čtvrtek 19. srpna 2010 nabízí ve slim krabičce za zvýhodněných 69,- Kč další, již sedmý titul řady Edice strachu a krve s názvem B.T.K. Svázat. Mučit. Zabít. Podle pravdivého příběhu nejbizarnějšího amerického sériového vraha, který téměř 30 let systematicky mučil a zabíjel vybrané oběti.

Jak chutná smrt z rukou kazatele? Snímek, který je inspirován skutečným životem hromadného vraha, který vyznával metodu Bind – Torture – Kill (spoutej je, muč je, zabij je) a unikal policejnímu pátrání více než třicet let.

 

V malém americkém městečku Wichita v 70. letech 20. století narušila poklidnou atmosféru série brutálních vražd. Po sedmé vraždě sériový vrah zdánlivě zmizel a obyvatelé se zoufale snažili vrátit k normálnímu životu. Po čtvrtstoletí se hrůza vrací zpět.

Zlo na sebe občas vezme nečekanou podobu. Policista Dennis L. Rader je velice oblíben. Pečlivě trestá všechny přestupky včetně maličkostí – sestřih trávníku líšící se o několik centimetrů než předepisuje vyhláška, vykládání nákupu na příjezdové cestě, zejména má spadeno na ženy. Přitom je vážený muž, báječný manžel, otec dvou dcer a předseda místního náboženského sdružení.

 

Po nocích však právě on přepadává své oběti, mučí je a nakonec zavraždí. Vše si pečlivě fotograficky dokumentuje, zejména pohřbívání obětí na městské skládce. Když ho konečně policie dopadne a usvědčí, je to šok pro celé městečko, které ho vždy považovalo za spořádaného a vzorného občana.

 

Příběh je natočen podle skutečných událostí, které se staly na přelomu 60. a 70. let v USA. V roce 2005 se ale vraždy ve stylu B. T. K. náhle objevily znovu. A nikdo netušil, kam až může tahle posedlost zajít.

Upozornění: nevhodné pro děti pro abnormální násilí, sexuální podtext a nevhodný slovník.

Někde (maximálně) kolem 40 procent: Amatérsky natočené pseudohororové béčko, nepovedený pokus o další portrét sériově vraždící bestie. Brutality spousta, psychologie žádná, slaboučký náznak atmosféry.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Horor / Krimi / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 84 minut

Původní název: B. T. K.

Režie: Michael Feifer

Scénář: Michael Feifer

Produkce: Barry Barnholtz, Melvin Butters, Michael Feifer, Diane Healey, Scott Yamano

Hudba: Andres Boulton, Jermaine Stegall

Kamera: Matt Steinauer

Střih: Bryan Roberts

Kostýmy: Malia Miyashiro

Společnost: North American Entertainment

Hrají: Kane Hodder (Dennis Rader), Amy Lyndon (Susan Raderová), Odessa Rae (Heather), Cara Sigmund (Annette), Caia Coley (Mary Ann), John Burke (detektiv Lutz), Dru Ashcroft aka Dru Kayla Kellem (Sharon), Sarah Shoup (Lizzy), Nino Simon (Ricky), Kelsey McCann (Kelsey), Bob Arnold (pastor Joe), Anna Margaret (Sarah), Cameo Cara Martine (paní Ridingová), Pascale Gigon (paní Emersonová), Wesley Stiller (policista Corman), Jeff Coatney (detektiv Powell), Brad Barnholtz (detektiv Ford), Daniel Bonjour (detektiv Carmichael), Dyllan Young (detektiv Barnes), Shannon Pierce Wilkins (paní Penelope Longová), Matteo Indelicato (Brandon), Meagan „Kapun" Smith (Samantha), Lilly Silverstein (Lilly Ridingová), Kyle Silverstein (Kyle Riding), Coley Michael Feifer (Coley Riding), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný